ΣΟΚ: 13 εκατομμύρια ειδοποιητήρια πληρωμής φόρου σε έναν μήνα

ΣΟΚ: 13 εκατομμύρια ειδοποιητήρια πληρωμής φόρου σε έναν μήνα
Μείνατε με το στόμα ανοιχτό από τον τίτλο; Κι όμως οι αριθμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν έχει καμία σημασία αν το ειδοποιητήριο θα είναι έντυπο ή ηλεκτρονικό (που θα είναι ηλεκτρονικό μην περιμένετε ταχυδρόμο). Η αλήθεια είναι μία: στο τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου, θα βρέξει …φόρους.

Τώρα το αν θα έρθει μήνυμα στον υπολογιστή σας (TomHanksάνοιξες δρόμους) ή αν θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς σας στο Taxisγια να δείτε τι σας περιμένει, αυτό θα το δούμε στην πορεία. Το ζητούμενο είναι να είστε προετοιμασμένοι:

  1. Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα …επτά εκατομμύρια. Κάποια θα είναι μηδενικά αλλά τα περισσότερα θα είναι χρεωστικά. Ο αριθμός των ειδοποιητηρίων έχει εκτοξευτεί στα ύψη διότι οι σύζυγοι θα παραλάβουν ο καθένας το δικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.grοι πρώτες ειδοποιήσεις θα ενσωματωθούν στο σύστημα προς το τέλος του μήνα ενώ το σύνολο των επτά εκατομμυρίων θα είναι στο Taxisμέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου και θα αντιστοιχεί στο ένα έκτο του λογαριασμού
  2. Τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα είναι έξι εκατομμύρια. Από αυτά τα τέσσερα στα 10 θα είναι χρεωστικά, τα τέσσερα στα 20 μηδενικά και τα δύο στα 10 πιστωτικά. Επίσης, δεν πρόκειται να ταχυδρομηθούν εκκαθαριστικά. Το πολύ-πολύ μια ειδοποίηση Α4 με την οποία θα ενημερώνονται ορισμένοι ότι υπάρχει …υποχρέωση. Το σύστημα του Ε1 κλειδώνει στις 30/06. Θα είναι καλό να σπεύσετε διότι προς το παρόν έχουν υποβληθεί μόλις 1,4 εκατομμύρια δηλώσεις και τις επόμενες ημέρες θα δοκιμαστεί η αντοχή του συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ