Θες να πληρώσεις την εφορία σε πολλές δόσεις; Προετοιμάσου από τώρα

Θες να πληρώσεις την εφορία σε πολλές δόσεις; Προετοιμάσου από τώρα
Έτοιμες να ανακοινώσουν τα φετινά προγράμματα διευκόλυνσης των πελατών τους για την αποπληρωμή της εφορίας είναι οι τράπεζες. Για μια ακόμη χρονιά θα εφαρμοστούν τα συστήματα πληρωμής του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας με τον καταναλωτή να έχει δύο επιλογές: ή να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της εφορίας εφάπαξ και μετά να έχει να κάνει μόνο με την τράπεζα, ή να πληρώνει την κάθε δόση της εφορίας με την κάρτα παρατείνοντας ακόμη περισσότερο τη διαδικασία αποπληρωμής.

Της Έφης Καραγεώργου.

Αν έχετε στο πορτοφόλι σας πιστωτική κάρτα με ικανό πιστωτικό όριο, μπορείτε να εξοφλήσετε την οφειλή σας στην Εφορία με 6 έως 12 άτοκες δόσεις και να δώσετε σημαντική ανάσα στον μηνιαίο προϋπολογισμό σας.Ανάλογα δε με το ποσό οφειλής και τις άτοκες δόσεις που προσφέρει η τράπεζα, η διάρκεια αποπληρωμής μπορεί να «σπάσει» και σε μικρότερα ποσά.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει ο κάτοχος της κάρτας, έχει τη δυνατότητα πληρωμής όλου του φόρου ή κάθε μίας εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων που προβλέπονται για φέτος από 6 έως 12 άτοκες δόσεις.Επίσης αν ο φορολογούμενος επιλέξει να πληρώσει εφάπαξ την βεβαιωμένη οφειλή, τότε ανεξάρτητα αν θα πληρώσει με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα έχει έκπτωση 1,5%.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εξοφλήσει την οφειλή του σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η καταβολή των οποίων θα γίνει, για την πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και για την Τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.Ειδικότερα αναφέρουμε ότι οι κάρτες της Τράπεζα Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών που έχει απορροφήσει) προσφέρουν έως 12 άτοκες δόσεις.

Με τις πιστωτικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο που θα τους βεβαιωθεί μέχρι σε 9 άτοκες δόσεις.

Οι τράπεζες Alpha, Citibank και Atticaπροσφέρουν έως 6 άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ