Τι να ψάξεις στο Taxis για να μην …βελάξεις

Τι να ψάξεις στο Taxis για να μην …βελάξεις
Όλα κι όλα. Το Taxis μας προσέχει. Αντί να μας στέλνει τα ειδοποιητήρια με τον ταχυδρόμο προκειμένου να παθαίνουμε το ένα εγκεφαλικό μετά το άλλο, μας αφήνει να τα βρίσκουμε μόνοι μας μέσω internet. Να μπαίνουμε με τους κωδικούς όταν έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία που λέει ο λόγος. Τι πρέπει όμως να ψάξουμε; Δείτε όλες τις υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθετε και τις οποίες κανένας δεν θα σας θυμίσει με κάποιο ειδοποιητήριο.  

1. Τα μηδενικά εκκαθαριστικά του ΦΑΠ δεν πρόκειται να ταχυδρομηθούν. Η σχετική εγκύκλιος, υπεγράφη ήδη από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς μπορείτε να επικαλεστείτε …άγνοια. Είστε υποχρεωμένοι να μπείτε με τους κωδικούς σας στο Taxis και να αναζητήσετε το εκκαθαριστικό. Σε αυτό, όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο, μπορεί να υπάρχει ειδοποίηση ότι δεν έχει εκκαθαριστεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να απαιτείται τροποποίηση της δήλωσης από τον ίδιο τον φορολογούμενο. Τον ίδιο έλεγχο, πρέπει να τον κάνετε και για τα ακίνητα του παιδιού σας. Για οποιαδήποτε τροποποίηση, έχετε μόλις τέσσερις μήνες στη διάθεσή σας προκειμένου να κινητοποιηθείτε.

2. Ψάξτε να βρείτε το εκκαθαριστικό του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για να δείτε με τι σας έχει φορτώσει η εφορία (το κυριότερο, με πόσα σας έχει φορτώσει)

3. Αναζητείστε το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Εκεί αναγράφεται ο κωδικός μέσω του οποίου μπορείτε να πληρώσετε

4. Αναζητείστε το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο –ειδικά στην περίπτωση που δικαιούστε επιστροφή φόρου- μπορεί να μην σας έχει καν έρθει ταχυδρομικά. Επάνω στο ηλεκτρονικό εκκαθαριστικό, μπορεί να υπάρχει ειδοποίηση ότι πρέπει να προσέλθετε στην εφορία προκειμένου να σας ζητήσουν τον… αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού.

5. Προσοχή: αν είστε παλαιός χρήστης του Taxis, θα πρέπει να αποκτήσετε καινούργιους κωδικούς καθώς οι παλαιοί θα λήξουν στο τέλος του χρόνου. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δεν γίνεται ηλεκτρονικά και θα πρέπει να πάτε στην εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ