Ποιο χόμπι να βάλετε στο βιογραφικό σας- Ο υπεύθυνος προσλήψεων της Google απαντά

Ποιο χόμπι να βάλετε στο βιογραφικό σας- Ο υπεύθυνος προσλήψεων της Google απαντά
Σε ένα βιογραφικό δεν είναι απαραίτητο να γράφει κανείς ποια είναι τα χόμπι του. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες ενασχολήσεις μπορούν να δώσουν μια παραπάνω αξία στο προφίλ του βιογραφικού.

Σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Google, ένας υπεύθυνος προσλήψεων επιζητά να δει ενδιαφέροντα προσωπικά στοιχεία για έναν υποψήφιο εργαζόμενο. «Αυτή θα είναι η ευκαιρία σας να λάμψετε και να μοιραστείτε μερικές από τις πτυχές της προσωπικότητάς σας που άλλες παραδοσιακές εταιρείες δεν μπορούν να εκτιμήσουν, σύμφωνα με το fortunegreece.com.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα χόμπι, τα οποία θα ήταν καλό να κοσμούν το βιογραφικό σας:

Γιόγκα
Η Γιόγκα αποδεικνύει ότι έχετε την ικανότητα να παραμείνετε ήρεμοι και να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Εάν η θέση που κοιτάζετε να καλύψετε έχει σχέση με τη διοίκηση ή τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας, τότε η γιόγκα θα σας κάνει πιο ελκυστικό στον υπεύθυνο προσλήψεων καθώς θα σημαίνει ότι μπορείτε να αντέξετε την πίεση.

Περιπετειώδη σπορ
Τα περιπετειώδη σπορ, όπως ο υπερμαραθώνιος, τα αγωνιστικά ποδήλατα βουνού και η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο μπορούν να δείξουν στον υποψήφιο εργοδότη σας ότι έχετε άνετο και πειθαρχημένο χαρακτήρα. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι επιθυμητά για οποιοδήποτε ηγετικό ρόλο, ιδιαίτερα σε νέους αναπτυσσόμενους οργανισμούς.

Παραγωγή βίντεο
Εάν έχετε χόμπι την παραγωγή βίντεο τότε θα θεωρηθείτε κατάλληλος για το σχεδιασμό μιας παραγωγής ή μιας εκδήλωσης. Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και τα live streaming διοργανώνουν συχνά εκδηλώσεις ή συνέδρια και για το λόγο αυτό, τόσο οι γνώσεις όσο και η εμπειρία σας στην παραγωγή βίντεο μπορεί να φανούν χρήσιμα σε μια τέτοιους είδους εταιρεία.

Aρχηγός σε ένα ομαδικό άθλημα
Ακόμη και η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα παρουσιάζει την ομαδικότητα και τη συνεργασία που μπορεί να έχει η προσωπικότητά σας, αλλά το να είστε αρχηγός σε μια ομάδα δείχνει ικανότητα ηγεσίας στη λίστα των δεξιοτήτων σας.

Blogging
Εάν θέλετε να εργαστείτε σε μια θέση επικοινωνίας ή μάρκετινγκ, το blogging μπορεί να ενισχύσει την υποψηφιότητά σας. Βεβαιωθείτε όμως ότι στο ιστολόγιό σας οι καταχωρήσεις είναι πρόσφατες και καλογραμμένες και αποτελεί μια θετική αντανάκλαση του προσωπικού σας brand.

Ορειβασία
Η ορειβασία όχι μόνο μπορεί να δείξει ισχυρά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας στους πιθανούς εργοδότες σας, αλλά μπορεί να φανεί και χρήσιμη σε συναφείς κλάδους, όπως η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Κηπουρική
Το πάθος για την κηπουρική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα θετικό σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την καθαρή ενέργεια, καθώς παρουσιάζει το προφίλ ενός ανθρώπου, ο οποίος αγαπά και φροντίζει τη φύση, δίνοντας ένα προβάδισμα παραπάνω σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

Ποδόσφαιρο
Σε ορισμένους τομείς, όπως ο τραπεζικός, θα ήταν καλό να δείξετε ότι στο αίμα σας «κυλάει» και λίγο ο τζόγος.

Φωτογραφία
H φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμη στη λίστα των χόμπι σας ειδικά εάν αναζητάτε μια θέση σε ένα ψηφιακό γραφείο μάρκετινγκ, καθώς δείχνει ότι έχετε δημιουργικότητα, υπομονή και φαντασία.

Moυσική
Εάν παίζετε κιθάρα ή βιολί μπορείτε να αυξήσετε την ελκυστικότητά σας σε πιθανούς εργοδότες που αναζητούν ρόλους, οι οποίοι απαιτούν αφοσίωση και πειθαρχία, όπως ένας πολιτικός μηχανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ