Έξι βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στην προαγωγή

Έξι βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στην προαγωγή
Αν υπάρχει μια αλήθεια στον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι ότι ο καθένας επιθυμεί να προχωρήσει με την καριέρα του – και γρήγορα.

Ιδού μια λίστα με χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ανέλθετε γρήγορα στον επαγγελματικό στίβο:

1. Επιδείξτε ηγετικές ικανότητες

Όποια θέση κι αν έχετε, υπάρχουν πολλοί μικροί τρόποι για να δείξετε ότι έχετε ηγετικές δεξιότητες. Δείξτε αποφασιστικότητα και πάθος, αυτοπεποίθηση και ακεραιότητα. Η περιέργεια κάνει …καλό, και προσπαθήστε να κατανοήσετε πώς εντάσσεται η δική σας δουλειά μέσα στην ευρύτερη αποστολή της εταιρείας.

2. Λειτουργήστε ομαδικά

Αν δεν είστε σε θέση να συνεργαστείτε με επιτυχία με άλλους, θα αποτύχετε – ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος είστε. Η μακιαβελική συμπεριφορά μπορεί να αποδώσει βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα το να είστε εγωιστής και να χειραγωγείτε άλλους είναι καταστροφικό για την καριέρα σας.

3. Επιτελέστε το καθήκον

Κάντε τη ζωή του αφεντικού σας ευκολότερη και θα συμβούν καλά πράγματα! Πώς; Επιτελέστε κάθε καθήκον και μην λέτε χαζές δικαιολογίες. Όπως λέει και το σλόγκαν της Nike, «Απλά καν’ το».

4. Μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που πρέπει κάποιος να μάθει είναι ότι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του. Όσοι έχουν μανία με τον έλεγχο και δεν εμπιστεύονται τους άλλους καταλήγουν συνήθως να παθαίνουν υπερκόπωση. Προφανώς και κάποιες φορές θα χρειαστεί να επιβλέψετε ένα έργο προσωπικά• όμως, οι πιο έξυπνοι εργαζόμενοι κατανοούν ότι είναι απαραίτητο να αναθέτουν καθήκοντα και αλλού.

5. Κάντε τη «δουλειά σας στο σπίτι»

Σε αμέτρητες συναντήσεις, έχω εντυπωσιαστεί από εργαζομένους κατώτερης βαθμίδας που κάνουν εξαιρετικά εμβριθή σχόλια σχετικά με πτυχές της εταιρείας όπως ο ανταγωνισμός, η τιμολόγηση, ή η τεχνολογία. Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι μελετούν τις τελευταίες τάσεις σπίτι τους και αποκτούν ευρεία γνώση πολύ πέρα από τα καθήκοντά τους. Και κάπως έτσι γραμματείς καταλήγουν να γίνονται υπεύθυνες πωλήσεων και οδηγοί φορτηγών εξελίσσονται σε υπεύθυνους εξυπηρέτησης πελατών – αρκεί να έχουν ευρύτητα και βάθος γνώσεων και αντίληψης.

6. Πείτε την αλήθεια

Όλοι ελπίζουν να γνωστοποιήσουν στους άλλους τις καλές ειδήσεις – ότι πέτυχαν τους στόχους στην ώρα τους και δίχως υπέρβαση του προϋπολογισμού. Όμως, πάντα προκύπτουν προβλήματα, και το μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όλα είναι να αποφύγετε να πείτε έγκαιρα στη διοίκηση της επιχείρησης τις κακές ειδήσεις. Τα ανώτερα στελέχη χρειάζονται ειλικρίνεια από το προσωπικό τους όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αν κουκουλώσετε το πρόβλημα, κάνετε κακό στην ίδια στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ