Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει 20.000 θέσεις εργασίας

Ποιος τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει 20.000 θέσεις εργασίας
Με τη μετάβασή της από το χώρο του λογισμικού και των επιχειρηματικών υπηρεσιών στις υπηρεσίες cloud, η ΙΒΜ προχωρά σε μαζικές αλλαγές στο προσωπικό της απολύοντας μεγάλο αριθμό εργαζόμενων που είχαν σχέση με τις παλιές της δουλειές και προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλου που ειδικεύονται στις καινούριες υπηρεσίες της.

Η εταιρεία έχει ήδη ανεβάσει στο διαδίκτυο συνολικά 7.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας, αλλά όπως μετέδωσε η Wall Street Journal υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά κενά τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί κι ανεβάζουν το νούμερο στις 20.000.

Μάλιστα, τα άτομα που χρειάζεται η εταιρεία δεν έρχονται με το ρυθμό που η ίδια επιθυμεί.

Οι πωλήσεις της ΙΒΜ σημειώνουν πτωτικές τάσεις για 16 συνεχόμενα τρίμηνα και μόλις το περασμένο τρίμηνο ανακοίνωσε τη χειρότερη μείωση από το 2002.

Πριν λίγο καιρό η εταιρεία υπολόγιζε ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα φτάσουν τα 20 δολάρια. Όμως τελικά το νούμερο αυτό έπεσε στα 14,92 δολάρια στα τέλη του 2015.

Παρόλα αυτά, οι προετοιμασίες για τη μετάβαση στην εποχή του cloud είναι πυρετώδεις. Ο ανταγωνισμός με τις πολύ φτηνότερες υπηρεσίες που προσφέρουν οι Amazon και Microsoft έκαναν την ΙΒΜ να αλλάξει εντελώς τη στρατηγική της. Έτσι λοιπόν, μόνο για την περσινή χρονιά, οι πωλήσεις της στη νέα εποχή των υπηρεσιών cloud έφτασαν τα 10,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία η στρατηγική της αποδίδει, καθώς η ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα έφτασε το 26% το 2015. Όμως η Wall Street δεν φαίνεται να συμμερίζεται την αισιοδοξία της. Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι οι πραγματικές πωλήσεις θα δουν σημαντική αύξηση μετά από δύο χρόνια. Κι αυτό συνεχίζει να αποτυπώνεται στη σχέση προσλήψεων-απολύσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το 2011 αναλάμβανε τη θέση της CEO η Βιρτζίνια Ρομέτι, ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων ήταν 434.000. Τώρα το νούμερο αυτό έχει πέσει στους 378.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ