Πέντε λάθη που κάνετε σε μια συνέντευξη και ίσως σας κοστίζουν τη θέση

Πέντε λάθη που κάνετε σε μια συνέντευξη και ίσως σας κοστίζουν τη θέση
Εάν περιμένετε να κάνετε μια συνέντευξη για μια νέα εργασία, η προετοιμασία σας είναι ένας λόγος που μπορεί να σας προσλάβει μια εταιρεία.

Ξέρετε να απαντάτε σε ερωτήσεις, όπως ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σας ή γιατί αφήσατε την προηγούμενή σας δουλειά. Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που είναι δύσκολα να απαντηθούν. Παρακάτω ακολουθούν πέντε κοινά λάθη που γίνονται από υποψήφιους την ώρα της συνέντευξης:

Δεν συζητάτε
Το να αναπτύξετε μια μικρή κουβέντα με τον συνεντευκτή είναι πολύ σημαντικό. Καθώς ο ίδιος εκείνη την ώρα θα έχει την ευκαιρία να σκεφτεί παράλληλα, εάν μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας. Δεν χρειάζεται όμως να σχολιάσετε το πως περάσατε το περασμένο σαββατοκύριακο, όμως μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της προσωπικής σας σχέσης.

Δεν απαντάτε απευθείας στις ερωτήσεις
Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί γιατί ο συνεντευκτής σας κάνει μια συγκεκριμένη ερώτηση και εσείς να σκέφτεστε ότι είναι άσχετη με το θέμα σας. Όμως, θέλουν πολύ προσοχή τα επόμενά σας βήματα. Ερωτήσεις όπως πόσο μεγάλο ήταν το τμήμα που εργαζόσασταν ή πόσο καιρό είχατε αυτόν το ρόλο σε μια εταιρεία πρέπει να απαντώνται αμέσως. Με αυτό θα δείξετε ότι είστε παρατηρητικοί και προσέχετε τις λεπτομέρειες.

Εκτελείτε ένα μονόλογο και δεν συζητάτε
Το ιδανικό σε μια συνέντευξη είναι να καταφέρετε να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Όμως, πολλοί υποψήφιοι, θέλοντας να παρουσιάσουν τα προσόντα τους, ξεκινούν ένα μονόλογο αποτρέποντας τον συνεντευκτή να προχωρήσει σε ερωτήσεις. Εκτός των άλλων, ο ίδιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται να ακούσει αυτά που του αναφέρει ο υποψήφιος.

Δώστε καλή εντύπωση και στο τέλος
Πριν την πρόσληψη πραγματοποιείται άλλη μια συνέντευξη και η δεύτερη συνέντευξη είναι εξίσου σημαντική με την πρώτη. Μερικές φορές ακόμη πιο σημαντική. Το παν είναι να διατηρείτε ένα σωστό χαρακτήρα έως το τέλος, ώστε να αφήσετε μια καλή εντύπωση στα άτομα της εταιρείας που θα συναντήσετε.

Δείξτε ότι είστε οργανωτικοί
Όταν ένας εργοδότης σας καλεί να προγραμματίσετε ένα ραντεβού, πρέπει να είστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε μέρα και ώρα επιθυμεί και παράλληλα προετοιμασμένοι για τη συνάντησή σας. Ο προγραμματισμός και η καλή οργάνωση σε μια συνέντευξη είναι απαραίτητος για κάθε υποψήφιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ