Επτά ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξετε δουλειά

Επτά ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξετε δουλειά
Κανείς δεν υποστηρίζει πως ο εργασιακός χώρος και τα καθήκοντά μας θα πρέπει να θυμίζουν βόλτα στο πάρκο. Το δημιουργικό στρες είναι κομμάτι της διαδικασίας, αλλά υπάρχουν και όρια που, συχνότατα, ξεπερνιούνται εις βάρος μας και εις βάρος της υγείας μας.

Αυτά είναι τα επτά σημάδια που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν

Η μελαγχολία της Δευτέρας

Μισείτε τις Δευτέρες και δεν βλέπετε την ώρα να έρθει η Παρασκευή; Έχετε κακή διάθεση ήδη από την Κυριακή το απόγευμα; Αυξάνεται το στρες και η ανησυχία σας μέσα στο σαββατοκύριακο κάθε φορά που σκέφτεστε τη δουλειά; Ίσως είναι η ώρα για αλλαγή περιβάλλοντος ή καριέρας.

Κακές συνήθειες

Αν τις περισσότερες μέρες δεν μπορείτε καν να κάνετε διάλειμμα για φαγητό και αναγκάζεστε να τρώτε fast food μπροστά στον υπολογιστή σας, αυτό -σε συνδυασμό με το στρες της δουλειάς- είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς τα προβλήματα υγείας. Προσπαθήστε να τηρείτε το διάλειμμα για γεύμα, το οποίο πρέπει να είναι και καλής ποιότητας.

Ώρα αιχμής, ώρα οργής

Η ανησυχία να φτάσετε στην ώρα σας και η οργή σας ενώ είστε κολλημένοι στην κίνηση μεταφέρεται αυτούσια μέσα στο ωράριό σας. Ομοίως, η πίεση και το στρες του γραφείου μεταφέρονται στο τιμόνι ενώ βρίσκεστε στο δρόμο για το σπίτι. Κόψτε την αλυσίδα προτού σας κόψει αυτή.

Ποιος γιατρός;

Αν δεν έχετε χρόνο ούτε για να πάτε σε έναν γιατρό για ένα πρόβλημα υγείας, τότε κάτι πάει πολύ στραβά με τον τρόπο που σας αντιμετωπίζει η εταιρεία σας. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν εσείς από επιλογή δεν επισκέπτεστε τον γιατρό επειδή πάντοτε βάζετε ως προτεραιότητα το μήτινγκ, το report ή την υπερωρία. Ειδικά μετά την ηλικία των 40 να τηρείτε απαρέγκλιτα τα ραντεβού του οδοντιάτρου, του γυναικολόγου ή παθολόγου, και να κάνετε τις εξετάσεις για χοληστερίνη και άλλους δείκτες που θα κινητοποιήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μειωτική συμπεριφορά

Ο μισθός κάθε μήνα δεν είναι ικανός να «σβήσει» τα συναισθήματα και τις συνέπειες της συμπεριφοράς των άλλων όταν σας φέρονται χωρίς κανέναν σεβασμό. Προσπαθήστε να βρείτε την πηγή αυτής της συμπεριφοράς και αλλάξτε τη. Αν η άλλη πλευρά επιμένει να σας μειώνει τότε ξεκινήστε να αναζητείτε άλλη δουλειά το συντομότερο.

Όλοι γύρω σας είναι δυστυχισμένοι

Αν η αρνητικότητα και το αίσθημα ματαιότητας κυριαρχούν στο τμήμα σας, αν οι συνάδελφοί σας διαμαρτύρονται συνεχώς για το περιβάλλον, το χαμηλό ηθικό, την έλλειψη έμπνευσης και κινήτρων, τότε αποκλείεται αυτή η ομάδα να καταφέρει να δημιουργήσει οτιδήποτε καλό. Όσο καλή διάθεση και αν έχετε εσείς, το περιβάλλον αυτό θα σας παρασύρει προκαλώντας άγχος και απογοήτευση.

Τα πάντα είναι «επείγον!»

Όταν ο προϊστάμενος δεν ξέρει πώς να ξεχωρίσει το επείγον από το σημαντικό, όταν η ομάδα «σβήνει φωτιές» συνέχεια και τα emergencies είναι καθημερινά, τότε είναι φανερό πως δεν υπάρχει η παραμικρή οργάνωση, όλοι τρέχουν πανικόβλητοι και το μόνο που σίγουρα θα συμβεί είναι να πάθετε εργ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ