Πως θα καταλάβετε από την συνέντευξη ότι η δουλειά θα είναι χάλια

Πως θα καταλάβετε από την συνέντευξη ότι η δουλειά θα είναι χάλια
Σας έχει τύχει να προσληφθείτε σε μια δουλειά και να μην είναι τα πράγματα όπως σας είχαν πει στην συνέντευξη; Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να διεκδικήσει μία δουλειά για την οποία αργότερα θα το μετανιώσει υπάρχουν πέντε σημεία στα οποία αν δώσει σημασία, από την συνέντευξη ακόμα, θα ξέρει αν έχει κάνει καλή επιλογή ή όχι.

Όταν μία δουλειά διαφημίζει πόσα θα μπορούσε να κερδίσει κανείς σε αυτήν και όχι πόσα θα κερδίζει, τότε καλό είναι ο αιτών για την συγκεκριμένη θέση εργασίας να ψάξει για κάτι άλλο. Διαφημίσεις για θέσεις εργασίας με απολαβές που ΘΑ μπορούσαν να φτάσουν σε ένα καλό ποσό είναι τρικ που χρησιμοποιούν στις πωλήσεις. Σε μία δουλειά απαιτείται να γνωρίζει ο εργαζόμενος πόσος είναι ο μισθός του και όχι πόσος θα μπορούσε να είναι. Τα ίσως σε μία δουλειά δεν έχουν καμία σημασία παρά μόνο αυτά στα οποία μπορεί να βασιστεί κανείς, σημειώνει το ΑΟL.

Όταν ο συνεντευξιαζόμενος βλέπει τους εργαζόμενους να κάνουν ότι ο «προϊστάμενός τους δεν είναι εκεί», είναι δείγμα αρρωστημένου κλίματος στην επιχείρηση στην οποία έχει αιτηθεί για θέση εργασίας.

Πολλές φορές για τις ανάγκες κάποιας συνέντευξης για δουλειά ο συνεντευξιαζόμενος πάει στα γραφεία της εταιρείας. Εκεί αν αποκωδικοποιήσει σωστά την συμπεριφορά των υπαλλήλων που ήδη δουλεύουν μπορεί να μάθει πράγματα για το νέο χώρο εργασίας του, που κανένας δεν θα του αποκαλύψει σε μία συνέντευξη.

Αν ο CEO της εταιρείας ή ακόμα και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης όταν μιλά στους εργαζόμενους αυτοί κοιτούν κάτω ή συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει και όλοι μοιάζουν δυστυχισμένοι, αυτό είναι σημάδι πως δεν είναι η κατάλληλη δουλειά.

Όταν δεν βρίσκεις πληροφορίες για τους εργαζόμενους μιας εταιρείας, δηλαδή όταν αλλάζει γρήγορα το εργατικό δυναμικό μίας εταιρείας, αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι που δούλευαν εκεί δεν ήταν ευχαριστημένοι. Άρα η «μεγάλη κινητικότητα προσωπικού» είναι ένδειξη ότι η δουλειά δεν είναι κατάλληλη.

Ο υπεύθυνος για την πρόσληψη ενός εργαζόμενου δεν πρέπει να δείχνει ότι επιθυμεί διακαώς κάποιον εργαζόμενο που ψάχνει για δουλειά. Αν σε μία συνέντευξη μιλώντας με τον αρμόδιο ο εργαζόμενος νοιώθει ότι μιλά με... πωλητή τότε μάλλον η δουλειά είναι... απαίσια.

Πριν την συνέντευξη για νέα δουλειά, καλό είναι ο μελλοντικός εργαζόμενος να προσπαθήσει να βρει το οργανόγραμμα της εταιρείας στην οποία απευθύνεται. Να μάθει με ποιους θα συνεργάζεται. Συστήνεται ο εργαζόμενος να μην δεχτεί καν να δουλέψει σε μία καινούργια δουλειά όπου το περιβάλλον εργασίας θα είναι τοξικό, αφού η αποτυχία σε αυτή την περίπτωση είναι σίγουρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ