Έρχονται 6.650 θέσεις εργασίας - Δείτε που

Έρχονται 6.650 θέσεις εργασίας - Δείτε που
Μέχρι τις 10 Απριλίου υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο Voucher στον Τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου έχουν αναλάβει από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» αφορά 994 νέους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 5.656 νέους που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Το νέο Voucher περιλαμβάνει:

α) θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών,

β) πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών,

γ) υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων από το ΙΝΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση. Η Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας αντιστοιχεί στο ποσό των 670 ευρώ και τη λαμβάνει ο πάροχος κατάρτισης για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το Εκπαιδευτικό Επίδομα εισπράττεται από τους άνεργους νέους και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ (εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης), ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 2.248 ευρώ, εκ των οποίων 400 ευρώ αφορούν το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και τα υπόλοιπα 1.848 ευρώ συνολικά το επίδομα πρακτικής άσκησης.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να κάνουν την πρακτική τους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ