Τα 16 "διαβατήρια" για να βρεις σίγουρα δουλειά

Τα 16 "διαβατήρια" για να βρεις σίγουρα δουλειά
Στο μέλλον ένα από τα προσόντα που θα χρειάζεσαι για να κατακτήσεις μια θέση εργασίας είναι ο προγραμματισμός. Υπάρχουν χιλιάδες γλώσσες προγραμματισμού. 

Η γνώση αρκετών «γλωσσών» είναι το κλειδί που μπορεί να ανοίξει μεγάλες πόρτες στη επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Η εταιρία TIOBE με έδρα την Ολλανδία έχει δημιουργήσει μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς από αυτές.

  1. Java: Δημιουργήθηκε από την Oracle το 1991 ως γλώσσα για έξυπνες τηλεοράσεις, και εξακολουθεί να ειναι μια από τις πιο δημοφιλείς και άκρως απαραίτητη για την ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές Android.
  2. C: Μια από τις αρχαιότερες γλώσσες προγραμματισμού που ακόμη είναι σε χρήση. Δημιουργήθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 1970 και έχει ένα βιβλίο εκμάθησης ... 800 σελίδων.
  3. Python: Δημιουργήθηκε το 1989 και θεωρείται μια από τις ευκολότερες για εκμάθηση από αρχάριους.
  4. PHP: Δημιουργήθηκε το 1994 από τον φοιτητή Rasmus Lerdorf ως γλώσσα προγραμματισμού για την εκτέλεση ιστοσελίδων και έμελλε να γίνει αξαιρετικά επιτυχής. Σήμερα χρησιμοποιείται από κορυφαίες ιστοσελίδες όπως η WordPress, το Facebook, και το Yahoo.
  5. Visual Basic: Η γλώσσα της Microsoft's θεωρείται επίσης μία σχετικά εύκολη γλώσσα προγραμματισμού στην εκμάθηση και τη χρησιμοποίηση, λόγω των χαρακτηριστικών της, καθώς έχει Γραφικό Περιβάλλον Χρήστη. Αν και από πολλούς θεωρείται παρωχημένη εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη της Microsoft.
  6. JavaScript: Η εξαιρετικά δημοφιλής γλώσσα παρά το συγγενικό όνομα με την Java δεν έχει ουσιαστικά κοινά σημεία μαζί της και χρησιμοποιείται κυρίως σε εφαρμογές ιστοσελίδων. Ενα από τα αρνητικά στοιχεία της είναι ότι ειναι ευάλωτη σε επιθέσεις από χάκερς.
  7. Assembly Language: Δημιουργήθηκε το 1949 και θεωρείται ο πιο απλός τρόπος προγραμματισμού που παρά το γεγονός ότι είναι «αρχαίος» θεωρείται ιδανικός για δημιουργία λογισμικού σε απλές ηλεκτρονικές συσκευές.
  8. Ruby: Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού έχει κώδικα εύκολος στην συγγραφή και την ανάγνωσή του. «Ο καλύτερος φίλος του προγραμματιστή» όπως λένε οι άνθρωποι που την δημιούργησαν πριν από 24 χρόνια.
  9. Perl: Αναπτύχθηκε από έναν μηχανικό της NASA στα τέλη της δεκαετίας του 1980, χρησιμοποιείται στην επεξεργασία κειμένου και θεωρείται πολύ ισχυρή και ευέλικτη.
  10. Delphi Object Pascal: Αναπτύχθηκε από την Apple το 1986 και ονομάστηκε έτσι γιατί η δημιουργία της βοήθησε τους προγραμματιστές να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων Oracle... όπως η Πυθία στους Δελφούς. Σήμερα είναι μια εναλλακτική γλώσσα προγραμματισμού για εφαρμογές σε smartphones.
  11. Swift: Αυτή η γλώσσα της Apple θεωρείται ιδανική για την γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη εφαρμογών για τα iPhone.
  12. MATLAB: Δημιουργήθηκε με στόχο να χρησιμοποιηθεί σε πανεπιστήμια για την ευκολότερη διδασκαλία άλγεβρας αλλά χρησιμοποιείται και από επιστήμονες, μηχανικούς και προγραμματιστές για την επεξεργασία εικόνας και εφαρμογές «τεχνιτής νοημοσύνης».
  13. Pascal: Της δόθηκε το όνομα του διάσημου φιλοσόφου και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στους υπολογιστές Apple Macintosh. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλά συστήματα που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη γλώσσα.
  14. Groovy: Δημιουργήθηκε το 2007 με στόχο αν διευκολύνει την συγγραφή κώδικα. Είναι απόλυτα συμβατή με την Java γεγονός που την έχει καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητή σε μεγάλες εταιρίας όπως η IBM και η Google.
  15. Objective-C: Είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται στις εφαρμογές του iPhone και του iPad και πλέον ειναι και επίσημα η τρίτη πιο γνωστή γλώσσα προγραμματισμού παγκοσμίως.
  16. R: Επιλέγεται από όσους ασχολούνται με την στατιστική και την ανάλυση δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ