Ανοίγουν 13.746 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο - Δείτε σε ποιες θέσεις

Ανοίγουν 13.746 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο - Δείτε σε ποιες θέσεις
Στη πρόσληψη μονίμων και συμβασιούχων σε διάφορους φορείς του Δημόσιου τομέα θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στο προσεχές διάστημα

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων συγκεντρώνει η νέα προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 1.760 μόνιμους σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Παράλληλα, άλλες δύο προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο μήνα: Πρόκειται για 36 θέσεις στα ΕΛΤΑ και 151 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχετικά με το εποχικό προσωπικό, η πλειονότητα των θέσεων αφορά ειδικότητες όπως οδηγοί, γυμναστές, βρεφονηπιοκόμοι, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες, καθαριστές κ.ά.

Θέσεις:

  • Νοσοκομεία (μόνιμοι) 1.760
  • Νοσοκομείο (εποχικοί) 26
  • Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (εποχικοί) 66
  • Λιμενικό (μόνιμοι) 49
  • ΕΛΤΑ (μόνιμοι) 36
  • Δικαστήρια (μόνιμοι) 151
  • Δήμοι (εποχικοί) 158

Διορίζονται 11.5000 εκπαιδευτικοί χωρίς γραπτές εξετάσεις

Χωρίς γραπτές εξετάσεις αλλα με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί φέτος ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το «'Εθνος», μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι), τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), την ειδίκευσή τους και, τέλος, κοινωνικά κριτήρια.

Το ΑΣΕΠ, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, προετοιμάζει τις λεπτομέρειες της νέας διαδικασίας, έως ότου καταφθάσει το αίτημα με τους αναλυτικούς πίνακες ανά ειδικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ