Πώς θα καταφέρετε τον εργοδότη σας να σας δώσει αύξηση

Πώς θα καταφέρετε τον εργοδότη σας να σας δώσει αύξηση
Λένε ότι σε όλα τα πράγματα που κάνουμε, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θέλετε να ζητήσετε αύξηση από τον εργοδότη σας.

Οι ειδικοί της εταιρίαςQuora έφτιαξαν μια λίστα με πέντε πράγματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε εάν θέλουμε να καταφέρουμε τον εργοδότη μας να μας δώσει αύξηση.

Ας δούμε τιδεν πρέπει επ'ουδενί να κάνετε:

1. Μην βάζετε ελάχιστο όριο

Οι ειδικοί λένε λοιπόν πως το σύνηθες λάθος που κάνουν οι εργαζόμενοι ότι δίνουν πάρα πολλές πληροφορίες πάρα πολύ νωρίς στις διαπραγματεύσεις με τον εργοδότη. Αξιολογήστε τη δουλειά σας, αλλά μόνο αν σας ρωτήσουν.

2. Ποτέ μην αποκαλύπτετε την ηλικία ή τις οικονομικές σας ανάγκες

Η ηλικία σας δεν αφορά κανέναν και να την αποκαλύψετε μπορεί να δυσκολέψει την δυνατότητά σας να λάβετε έναν υψηλότερο μισθό. Όσον αφορά τις οικονομικές σας ανάγκες, οι ειδικοί λένε πως το να αποκαλύψετε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ζήσετε δεν θα βοηθήσει.

3. Μην κάνετε απειλές

Ένα από τα χειρότερα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για το μισθό είναι η διατύπωση απειλών. Μην πείτε δηλαδή «εάν δεν πάρω τόσα θα παραιτηθώ».

4. Να ξέρετε πόσο κοστολογείται η δουλειά σας

Το να μην ξέρετε πόσο αμείβεται αντίστοιχη εργασία με αυτήν που κάνετε στην αγορά εργασίας είναι ένα ακόμη λάθος αναφέρουν οι ειδικοί.

5. Μην συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια

Το να αναφέρεται κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων άλλα πρόσωπα, τον ρόλο ή τον μισθό τους δεν θα σας βοηθήσει να κερδίσετε αύξηση. Μια τέτοια κίνηση δείχνει ανωριμότητα, αναφέρουν οι ειδικοί.

ΠΗΓΗ:Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ