Έρχονται νέα προγράμματα για ανέργους

Έρχονται νέα προγράμματα για ανέργους
Τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για ανέργους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, κάτι που όπως τόνισε θα επιτευχθεί μέσα από σωστότερη διαχείρηση και τον αποδοτικότερο και ορθολογικότερο τρόπο κατανομής των πόρων που έρχονται από την φορολόγηση των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών.

Την τοποθέτηση αυτή έκανε η κα Αντωνοπούλου σε εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για την παρουσίαση ενημερωτικού εντύπου για την καλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαικών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων από Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και επιχειρήσεις με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρη Παπαδημούλη,ο οποίος και παραβρέθηκε.

Η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι η ορθολογικότερη απορρόφηση των πόρων είναι ο ένας άξονας, στον οποίον πρέπει να κινηθεί η χώρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ οι άλλος άξονες είναι οι επενδύσεις, ιδιωτικές και κρατικές.

Η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε ότι για να συμβούν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τα άλλα υπουργεία και τις Περιφέρειες.

Οπως ανέφερε στην ομιλία της, υπάρχει ένα κονδύλιο 1,4 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας για το χρονικό διάστημα 2014-2020, από το οποίο όμως το μισό -δηλαδή 750 εκ. ευρώ- είναι κλειδωμένο. Πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν 750 εκ. ευρώ περίπου, κάτι που δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο του υπουργείου στη μάχη κατά της ανεργίας.

Στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο προγράμματα και δράσεις για την καταπολέμησή της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαδημούλη και την κ. Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΣΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο), Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Ups).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ