Συνάντηση ΣΕΠΕ με ΓΣΕΕ

Συνάντηση ΣΕΠΕ με ΓΣΕΕ
Η διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού για την από κοινού εξέταση ζητημάτων που άπτονται των ελέγχων και της διαρκούς βελτίωσης των παρεμβάσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είναι ένας από τους βασικούς στόχους των συζητήσεων.

Με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Απόστολος Καψάλης, ο οποίος συνεχίζει τις διμερείς συναντήσεις με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, για τα πολύ σοβαρά ζητήματα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και εν γένει της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ένας από τους βασικούς στόχους των συζητήσεων είναι η διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού για την από κοινού εξέταση ζητημάτων που άπτονται των ελέγχων και της διαρκούς βελτίωσης των παρεμβάσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Η έκταση των φαινομένων παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η ανάγκη για άμεση αντιμετώπισή τους απαιτούν πρόσθετες σαφείς δεσμεύσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την ανασυγκρότηση και την θεσμική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ.

Σε αυτήν την προσπάθεια, η συμβολή με προτάσεις και τεχνογνωσία από την πλευρά των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις με στόχο την γρήγορη «αντιστροφή» της σημερινής κατάστασης, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους πρακτικές καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ