Οι τρεις τρόποι εισόδου στο Δημόσιο: Ποιους αφορά το μέτρο

Οι τρεις τρόποι εισόδου στο Δημόσιο: Ποιους αφορά το μέτρο
Με τρεις τρόπους θα γίνει η επαναπρόσληψη των 3.900 απολυθέντων και υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και ο διορισμός των 6.000 αδιορίστων από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, θα δίνεται η δυνατότητα τριπλής επιλογής για την επανατοποθέτηση των απολυμένων, διαθέσιμων και αδιορίστων του ΑΣΕΠ, θέτοντας σε εφαρμογή ένα μίνι πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας που θα αποτελέσει πρόβα για την κινητικότητα που θα ακολουθήσει σε όλο το Δημόσιο, γράφει το Εθνος.

Μετά την ψήφιση του νόμου θα δημοσιευτούν οι κενές θέσεις σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς, δίνοντας τη δυνατότητα στους απολυμένους, υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και αδιόριστους, με μία απλή δήλωση να τοποθετηθούν άμεσα στις συγκεκριμένες θέσεις.

Με άλλα λόγια, με το μίνι πρόγραμμα κινητικότητας τόσο οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ όσο και οι απολυθέντες αποδεσμεύονται από τις θέσεις στις οποίες έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς ή υπηρετούσαν στο παρελθόν και τοποθετούνται άμεσα σε θέσεις της ίδιας ειδικότητας και του ίδιου κλάδου όπου υπάρχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Για όσους απολυμένους ή διαθέσιμους δεν συμμετέχουν στο κύμα κινητικότητας προβλέπεται η επανασύσταση των κλάδων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, των σχολικών φυλάκων και των εκπαιδευτικών τεχνολογικής εκπαίδευσης στις οποίες θα μπορούν να τοποθετηθούν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας.

Επίσης οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις θέσεις που είχαν πετύχει στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν.

Τέλος, θα υπάρχει και τρίτη δυνατότητα, να τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις στα υπουργεία που ανήκουν προκειμένου να διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ