Προσλήψεις: 1.720 νέες θέσεις εργασίας στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Προσλήψεις: 1.720 νέες θέσεις εργασίας στα Ασφαλιστικά Ταμεία
Πρόσληψη 1.720 εργαζόμενων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ζήτησε με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Αφορμή για τις 1.720 θέσεις εργασίας που ανοίγουν, είναι οι ουρές των ασφαλισμένων, που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας τους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη –και μάλιστα χωρίς λόγο- γιατί η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχει ήδη ζητηθεί από τους κατά τόπους Διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ