Οριστικό: Ανοίγει η "πύλη" του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.000 ανέργων

Οριστικό: Ανοίγει η "πύλη" του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.000 ανέργων
Οριστικό: Την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου «ανοίγει» η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιδοτηθούν με 450 ευρώ το μήνα προκειμένου να προσλάβουν άνεργο ηλικίας από 25 έως 66 ετών όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου στο fpress.gr

Το πρόγραμμα θα επιχορηγήσει 5.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες αναμένεται να απορροφηθούν σε διάστημα ολίγων ημερών, όπως υποστήριξε ο κ. Αμπατζόγλου, καιθα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόγραμμα με επιπλέον 5.000 θέσεις.

Για να μπορέσει η επιχείρηση να υποβάλλει την σχετική αίτηση θα πρέπει να διαθέτει κλειδάριθμο. Οσες επιχειρήσεις δεν έχουν εκδώσει κλειδάριθμο για να συμμετάσχουν σε προηγούμενα προγράμματα, μπορούν από σήμερα Τετάρτη 1 Οκτωβρίου να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να είναι έτοιμες να υποβάλλουν τις αιτήσεις. Η διαδικασία , σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα (ημέρες ασφάλισης). Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους.
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
• Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
• Εχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
• Είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
• Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Μετά τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής - εντολή κενής θέσης - υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Εντός 30 ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, η επιχείρηση προβαίνει σε πρόσληψη του ατόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ