ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση των απασχολουμένων στο λιανεμπόριο

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση των απασχολουμένων στο λιανεμπόριο
Υποχώρηση 0,8% κατέγραψε ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο του β΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2014 μείωση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 1,1%.

Ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, του β΄ τριμήνου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 1,1%. Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 1,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%.

Σκοπός του δείκτη είναι η μέτρηση της μεταβολής των απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, ανά τρίμηνο. Στην κατάρτιση του δείκτη περιλαμβάνεται ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εργάζονται στην επιχείρηση, ανεξάρτητα από την ιδιότητα (ιδιοκτήτες, συνέταιροι και μέλη των οικογενειών τους) και την ειδικότητά τους (διευθυντές, πωλητές, βοηθητικό προσωπικό) και ανεξάρτητα αν εργάζονται προσωρινά ή εποχικά, με πλήρη ή μερική απασχόληση, με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή.

Ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο καταρτίζεται στη βάση δείγματος 754 επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ