Σκέφτονται να επαναφέρουν το Αγροτικό για τους νέους γιατρούς

Σκέφτονται να επαναφέρουν το Αγροτικό για τους νέους γιατρούς
Στην επαναφορά του αγροτικού για όλους τους νέους γιατρούς προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες για υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

Υποχρεωτικό «αγροτικό», διάρκειας ενός έτους, θα πρέπει να υπηρετούν όλοι οι νέοι ιατροί, σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας και επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Το 12μηνο αγροτικό δεν θα αποφεύγεται, καθώς θα αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση ειδικότητας.

Στόχος της ρύθμισης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η στελέχωση νοσοκομείων και άλλων ιατρικών δομών της επαρχίας με 1.000 ιατρούς ετησίως, δεδομένου ότι πολλές επαρχιακές μονάδες αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Υπό το σημερινό καθεστώς, η υπηρεσία υπαίθρου είναι μεν υποχρεωτική , αλλά μόνο στα χαρτιά, καθώς σε περίπτωση που εγκριθεί η αίτηση των νέων γιατρών για έναρξη ειδικότητας, τότε οι περισσότεροι εγκαταλείπουν το αγροτικό τους.

Παράλληλα, πολλοί υπόχρεοι επιλέγουν να υπηρετήσουν το αγροτικό τους σε μονάδες που βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα, ιδιαίτερα κοντά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε άλλες επαρχιακές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ