Θέσεις εργασίας για 12.000 νέους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Θέσεις εργασίας για 12.000 νέους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
Aπό αύριο, 29 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι άνεργοι νέοι, 18 έως 24 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας". 

Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι ωφελούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 12.000 από τους οποίους 3.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ομάδα στόχος που θέλει να καλύψει το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων, είναι οι νέοι με χαμηλά προσόντα και χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ως τώρα σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα.

Η δράση, προϋπολογισμού 43.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ - «Youth Employment Initiative») και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ