Ποιες οικογένειες θα κληθούν να επιστρέψουν το οικογενειακό επίδομα και πότε

Ποιες οικογένειες θα κληθούν να επιστρέψουν το οικογενειακό επίδομα και πότε
Mόνο όσοι έχουν υποβάλλει την φορολογική του δήλωση έως την Κυριακή 22 Ιουνίου θα μπορούν να πάρουν την 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων. Επίσης, χιλιάδες οικογένειες θα κληθούν να επιστρέψουν και την προκαταβολή του επιδόματος που έχουν εισπράξει καθώς όλες οι προκαταβολές επιδομάτων που καταβλήθηκαν προεκλογικά, θα επανελεγχθούν προκειμένου να κριθεί αν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης στα "parapolitika fm" , βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων είναι να έχουν υποβληθεί από το σύνολο των δικαιούχων η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21. Αν δεν συμβεί αυτό τότε δεν πρόκειται οι δικαιούχοι που είχαν πάρει την προκαταβολή του επιδόματος πέρυσι το Πάσχα, να εισπράξουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος τέκνων για το πρώτο εξάμηνο στις 11 Ιουλίου. Θα καθυστερήσουν και θα εξοφληθούν τον Οκτώβριο του 2014 μήνα κατά τον οποίο θα καταβληθεί το επίδομα και για το τρίτο τρίμηνο.

Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει αυτούς που για κάποιο λόγο θα εμφανίσουν μεγαλύτερο εισόδημα στη φετινή τους φορολογική δήλωση. Όλοι αυτοί, έχουν εισπράξει προκαταβολή του επιδόματος για το 2014 η οποία όμως δόθηκε με βάση τα εισοδήματα του 2012 και όχι του 2013 όπως είναι το σωστό. Με το που θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση και θα φανούν στη δήλωση τα εισοδήματα του 2013, θα γίνει επανέλεγχος και όποιος διαπιστωθεί ότι δεν πληροί πλέον τα εισοδηματικά κριτήρια, θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα πίσω. Πάντοτε με βάση τις δηλώσεις του κ. Βεργίνη στο "παραπολιτικά fm", οι έλεγχοι θα γίνονται κατά κύματα και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2015.
Το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε οικογένειες με ένα παιδί, δύο παιδιά, τρία παιδιά κ.ο.κ. με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Για την 1η δόση δεν απαιτούνταν η υποβολή Α21 ούτε φορολογικής δήλωσης και θα συμψηφιστεί με το συνολικό επίδομα που θα προκύψει από την εφετινή φορολογική δήλωση.
Αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης συμπληρώνεται το έντυπο Α21. Το έντυπο Α21 υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. Εντυπο Α21 θα υποβάλουν ξανά και όσοι είχαν υποβάλει πέρυσι διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στοιχεία. Μόλις υποβληθεί το Α21 μπορεί να παρακολουθηθεί ο ενδιαφερόμενος την αίτηση από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Δείτε τα ποσά που δικαιούνται οι οικογένειες ως οικογενειακό επίδομα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ