Ποιοι θα προσλάβουν 89761 άτομα με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Ποιοι θα προσλάβουν 89761 άτομα με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
Περίπου 90.000 ευκαιρίες απασχόλησης θα δοθούν σε ισάριθμος ανέργους μέσα στο επόμενο 12μηνο μέσω νέων προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης. Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των προγραμμάτων της περιόδου 2014-2015 καθώς στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο πλήρης κατάλογος με τους 265 φορείς που θα «υποδεχτούν» τους ανέργους. Δείτε τον πλήρη κατάλογο αλλά και τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων: μισθό, διάρκεια σύμβασης και ασφάλιση.

Για τη διετία 2014-2015, έχει προγραμματιστεί να «τρέξουν» δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας:

  1. Το πρώτο αφορά στην απασχόληση 39.761 ατόμων και έχει συνολικό προϋπολογισμό 156,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τοποθετήσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 οπότε σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα αφορά στην τοποθέτηση ανέργων που θα προέρχονται κυρίως από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Η θέση θα αφορά σε 5μηνη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι αποδοχές, αναμένεται να διαμορφωθούν στα επίπεδα του βασικού μισθού
  2. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο του 2014 και οι τοποθετήσεις θα ξεκινήσουν μέχρι τον Νοέμβριο. Θα αφορά στην τοποθέτηση 50.000 ατόμων και ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει περίπου στα 200 εκατ. ευρώ. Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος θα είναι τα ίδια. Δηλαδή, θα αφορά σε τοποθέτηση για 5 μήνες σε κάποιον από τους 265 φορείς του δημοσίου με βασικό μισθό και πλήρη ασφάλιση.

Ο πίνακας με τους 265 φορείς οι οποίοι θα μπορούν να δέχονται άτομα για παράσχουν κοινωφελή εργασία, συντάχθηκε ύστερα από κοινή απόφαση των εμπλεκόμενων υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, ο πίνακας περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του Κράτους, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα μη κερδοσκοπικά κοινωφελή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν άτομα για να παράσχουν κοινωφελή εργασία. Τον πλήρη κατάλογο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ