Έρχεται το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» - Πόσο θα είναι και ποιοι θα το δικαιούνται

Έρχεται το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» - Πόσο θα είναι και ποιοι θα το δικαιούνται
Επειδή λεφτά …δεν υπάρχουν, εντός των επόμενων ημερών υπογράφονται οι υπουργικές αποφάσεις για τη χορήγηση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». Ποιο θα είναι το ύψος του και ποιες οι προϋποθέσεις χορήγησής του; Μην περιμένετε και πολλά. Δείτε ωστόσο τι αναφέρουν οι διαθέσιμες πληροφορίες

Για μια ακόμη φορά, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιος το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Το ανώτατο όριο που αναμένεται να τεθεί, διαμορφώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 4500-4800 ευρώ. Μπορεί να φαίνεται χαμηλό, αλλά όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περυσινών φορολογικών δηλώσεων, ετήσιο εισόδημα κάτω από 4500 ευρώ, δηλώνουν περίπου 980.000 οικογένειες. Φυσικά, δεν πρόκειται να εισπράξουν οικονομική ενίσχυση, όλοι αυτοί. Διότι σε πρώτη φάση, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά καθώς το συνολικό ποσό που μπορεί να διατεθεί, δεν υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ. Άρα, οι δικαιούχοι θα είναι το πολύ 8000-10.000.
Πόσο θα είναι το ποσό; Δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 200 ευρώ, ενώ θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ