Τα Mikel, το ΠΑΜΕ και η ρήτρα για τα μυστικά του freddo

Τα Mikel, το ΠΑΜΕ και η ρήτρα για τα μυστικά του freddo
Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καφέ «Mikel» με το ΠΑΜΕ, μετά την καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής ότι η εταιρεία υποχρεώνει τους εργαζομένους της να υπογράφουν συμφωνητικό με ρήτρα χιλιάδων ευρώ.



Σε ανακοίνωσή τους τα Mikel επιβεβαιώνουν τα περί συμφωνητικού που υπογράφουν οι εργαζόμενοί τους, ωστόσο σημειώνουν πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιήσει τη ρήτρα και δεν έχει κινηθεί νομικά κατά εργαζομένων που έχουν πάει να εργαστούν σε ανταγωνιστή. Μάλιστα, ενδιαφέρον έχει η αναφορά της εταιρείας περί επιχειρηματικής κατασκοπείας (πιθανώς για το δημοφιλές Fredo Cappuccino), καθώς, όπως υποστηρίζει, ανταγωνιστές της έχουν στείλει εργαζόμενους να δουλέψουν για ένα μήνα σε αυτή και μετά επιστρέφουν στις εταιρείες προέλευσής τους.
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα Μικέλ αναφέρει τα εξής: Η εταιρία υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό-ρήτρα πολλών χιλιάδων ευρώ, δεσμευόμενοι πίστη και υπακοή στην εταιρία.
Η υπογραφή αυτών των συμφωνητικών είναι άκρως αντιδραστική, ισοδυναμεί με αλλαγή της σύμβασης εργασίας και ο εργοδότης μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο άμεσα και χωρίς αποζημίωση. Η εταιρία υποχρεώνει τους εργαζόμενους ακόμα και μετά από ένα χρόνο μετά τη λήξη της εργασίας τους να μην δουλέψουν σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση, αλλά και να μην ενεργήσουν οποιαδήποτε ανταγωνιστική προς την εταιρία πράξη, χωρίς να διευκρινίζεται τι είδους είναι αυτή πράξη.
Απαγορεύεται ακόμα και σε συγγενικό πρόσωπο (α' βαθμού) των εργαζόμενων να εργάζεται σε επισιτιστική επιχείρηση.
Το παραπάνω συμφωνητικό προσβάλλει βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, καθώς τους καθιστά ομήρους της επιχείρησης ακόμα και στην περίπτωση που αυτοί απολυθούν από την εν λόγω επιχείρηση. Είναι αδιανόητο να απειλούνται οι εργαζόμενοι με αποζημίωση προς την επιχείρηση αν πιάσουν δουλειά μέσα σε ένα χρόνο από την απόλυση ή την αποχώρησή τους. Και μάλιστα με κριτήρια που είναι εντελώς αυθαίρετα και εναπόκεινται αποκλειστικά στην κρίση της εταιρίας.
Για το λόγο αυτό επικρατεί αναστάτωση μέσα στους εργαζόμενους. Η προσυπογραφή από μέρους τους του συμφωνητικού δεν σημαίνει συμφωνία αλλά είναι αποτέλεσμα φόβου για τις επιπτώσεις από την άρνηση της υπογραφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ