Σε ποιούς κλάδους θα γίνουν προσλήψεις -Ετοιμάστε βιογραφικά

Σε ποιούς κλάδους θα γίνουν προσλήψεις -Ετοιμάστε βιογραφικά
Μετά από τις αλλεπάλληλες απολύσεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα οι επιχειρήσεις, με άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας τους, τώρα ετοιμάζονται να προσλάβουν κόσμο μέσα στο β΄τρίμηνο του έτους προκειμένου να καλύψουν τα κενά... Έρευνα της Manpower αποκαλύπτει και τους κλάδους στους οποίους πρόκειται να γίνουν αυτές οι προσλήψεις. Δείτε τις και ετοιμάστε τα βιογραφικά που θα υποβάλλετε μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών αγγελιών.


Συνολικά, η έρευνα της Manpowerκαταγράφει διάθεση αύξηση της απασχόλησης στους πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας μέσα στο διάστημα Απρίλιος –Ιούνιος 2014. Ανά κλάδο αναμένονται τα εξής:
- OI εργοδότες στον χρηματοοικονομικό τομέα εκτιμούν ότι ο αριθμός των προσλήψεων θα αυξηθεί στο 19%.
- Στον κλάδο του realestate, στον κλάδο παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις προβλέπουν αύξηση της απασχόλησης κατά 19%
- Οι εργοδότες στον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών αναφέρουν σταθερό ρυθμό προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +11%.
- - Οι Προοπτικές του τομέα του Τουρισμού ανέρχονται σε +8%,
- Oι εργοδότες στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), προβλέπουν αύξηση των απασχολούμενων κατά 6%.
Ωστόσο, ο αριθμός των απασχολουμένων αναμένεται να μειωθεί σε τρεις τομείς, και κυρίως στον τομέα της Γεωργίας και στον τομέα των Κατασκευών, όπου οι Προοπτικές διαμορφώνονται στο -3%.

“Η Έρευνα απεικονίζει μια αγορά που κινείται συντηρητικά ανοδικά, με μία σταθερότητα που μας επιτρέπει να είμαστε κι εμείς συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ωστόσο, η μεγάλη εικόνα μας προσγειώνει, γιατί μας θυμίζει ότι η ανοδική πορεία του δείκτη δεν αποτυπώνει –ακόμη- την ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε. Οι οργανισμοί που επιβίωσαν στην ελληνική αγορά έχουν πλέον ιδιαιτέρως λιτές δομές. Η ανοδική πορεία του δείκτη των προσλήψεων δείχνει, σε μεγάλο βαθμό, την προσπάθεια αυτών των οργανισμών να ανταποκριθούν στην αύξηση της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες που εκτιμούν ότι θα υπάρξει κατά το επόμενο τρίμηνο”, σχολίασε η Δρ Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup. “Η κατάσταση της αγοράς όχι μόνο δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, αλλά μας φέρνει όλους μπροστά σε νέες προκλήσεις. Οι οργανισμοί αναζητούν άτομα που θα ενταχθούν και θα είναι παραγωγικά από την πρώτη κιόλας μέρα. Ωστόσο, τα άτομα που έχουν μείνει επί μακρόν εκτός αγοράς εργασίας –και τα οποία αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού- δυσκολεύονται ακόμη και να βρουν το δρόμο τους προς την εργασιακή επανένταξη. Η εργασιακή τους ετοιμότητα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα επιθυμούσαν οι μελλοντικοί τους εργοδότες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα χάσμα ανάμεσα σε προσφορά και ζήτηση. Για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα και οι μακροχρόνια άνεργοι να ενταχθούν στην απασχόληση με ομαλό και βιώσιμο τρόπο απαιτούνται κατανόηση, ρεαλισμός και, οπωσδήποτε, προσπάθειες συλλογικού χαρακτήρα. Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι οι συνεργασίες μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών απασχόλησης αποτελούν κλειδί για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η πρόσφατη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας να στηρίξει τέτοιες συνεργασίες και στη χώρα μας είναι οπωσδήποτε ελπιδοφόρα”, πρόσθεσε η Δρ Κουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ