Παράταση για την διεκδίκηση των 2.700 ευρώ από ανέργους

Παράταση για την διεκδίκηση των 2.700 ευρώ από ανέργους
Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου δόθηκε σε ανέργους νέους για να μπουν στο πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης και να εισπράξουν έως 2700 ευρώ, κάνοντας χρήση των vouchers που δεν διατέθηκαν έως την 31η Οκτωβρίου. 

Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση για διάστημα 5 μηνών, σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματικές ειδικότητες της επιλογής τους.

•Το εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση είναι 400€.

• Το επίδομα πρακτικής άσκησης είναι 2.300€ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 2.000€ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, προβλέπεται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση που θα μετατρέψει την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες η θέση κατάρτισης να μετατραπεί σε θέση εργασίας.

Η ιστορία σας αφορά, εφόσον έχετε ήδη υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και σας έχουν επιλέξει. Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλεγεί;

Δείτε εδώ για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε επιλεχθεί ήδη για το πρόγραμμα και είστε δικαιούχος της «επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών»

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Αν είστε ήδη ένας από τους κατόχους της επιταγής εισόδου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το voucher μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2013. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης πραγματοποιείται όταν υπογραφεί η τριμερής σύμβαση μεταξύ άνεργου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης, αφού προηγουμένως ο άνεργος έχει επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης. Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίησή του είναι να επιλέξετε πάροχο κάταρτισης, να επικοινωνήσετε μαζί του και στη συνέχεια να τον επισκεφτείτε για να υπογράψετε την τριμερή σύμβαση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παρόχων κατάρτισης ανά γεωγραφική περιοχή βρίσκονται:

Δείτε εδώ για αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ ή

Δείτε εδώ για αποφοίτους δευτεροβάθμιας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 800 11 44444, η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00, χωρίς κόστος για τον καλούντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ