Βρες μόνος σου με πόσα μόρια θα διεκδικήσεις μια θέση εργασίας των 490 ευρώ

Βρες μόνος σου με πόσα μόρια θα διεκδικήσεις μια θέση εργασίας των 490 ευρώ
  Λίγες ημέρες έμειναν για να καταθέσετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας και να διεκδικήσετε μια από τις 10.000 θέσεις απασχόλησης οι οποίες εξασφαλίζουν μια «καθαρή αμοιβή» της τάξεως των 490 ευρώ. Για να κερδίσετε χρόνο, το fpress.grετοίμασε και παρουσιάζει μια εφαρμογή που θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε μόνοι σας τα μόρια.   

Βασικό κριτήριο μοριοδότησης, αποτελεί ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας. Προσοχή: αν και η σύζυγος είναι άνεργη (και δηλωμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ) τότε προστίθενται και τα μόρια της συζύγου. Αν κάποιος είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και άνεργος, σε αυτή την περίπτωση, τα μόριά του διπλασιάζονται έτσι ώστε να μην έχει συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τις οικογένειες που έχουν ανέργους και τους δύο γονείς.

Δεύτερο κριτήριο αποτελεί το εισόδημα. Εδώ υπάρχει μια παγίδα. Αν έχετε εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2012 (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λιγότερα από αυτά του 2011) έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2011 μόνο και μόνο επειδή η εφορία έχει αργήσει να εκδώσει το εκκαθαριστικό σας.

Μόρια προβλέπονται και για την ηλικία:

  1. Για ηλικίες από 18 έως 29 ετών δίδονται 20 μόρια
  2. Για ηλικίες από 30 έως 54 ετών 24 μόρια και
  3. Για ηλικίες από 55 ετών αι πάνω 18 μόρια.

Το κάθε ανήλικο παιδί προσθέτει 12 μόρια στο τελικό ποσό.

Χρησιμοποιείτε την ακόλουθη εφαρμογή και βρείτε αμέσως τα μόρια που σας αναλογούν. Την ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να την κάνετε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ