Μάχη " σώμα με σώμα" για την Hellenic Seaways. Οι διεκδικητές

Μάχη " σώμα με σώμα" για την Hellenic Seaways. Οι διεκδικητές
Μάχη " σώμα με σώμα" θα δώσουν οι Μινωικές με τα δύο fund που είναι οι υποψήφιοι επενδυτές για την απόκτηση του 40,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways (HSW).

ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ

Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και η αναμέτρηση εκτιμάται ότι θα είναι σκληρή, με ολους τους παίκτες έτοιμους να ανεβάσουν τα τιμήματα. Η τρέχουσα φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε με την κατάθεση ενδεικτικών μη δεσμευτικών προσφορών στις 23 Ιανουαρίου.

Πέρα από τις Μινωικές Γραμμές, οι δύο νέοι διεκδικητές είναι το επενδυτικό σχήμα Eagle Mind Shipping, επικεφαλής του οποίου είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος και το άλλο φέρεται να είναι η Fortress Group -ή συνδεδεμένο με αυτή σχήμα-, η οποία έχει ήδη επενδεδυμένα συμφέροντα στην έτερη μεγάλη ελληνική ακτοπλοϊκή, την Attica Group.

Ο σκληρός ανταγωνσιμός αναμένεται να ανεβάσει τα τιμήματα και αυτό είναι και ο στόχος της Πειραιώς που επιθυμεί να πετύχει το υψηλότερο δυνατό τίμημα για τη συμμετοχή της.

Σημεοώνεται ότι οι Μινωικές κατέχουν ήδη το 48,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways και αν προκύψει δεύτερος βασικός μέτοχος με το 40,5%, τότε είναι πιθανό ή να μεταπωλήσει σε δεύτερη φάση το 40,5% ή να μοιράσουν την HSW.

Τον διαγωνισμό διενεργεί για λογαριασμό της Πειραιώς η χρηματοοικονομική σύμβουλός της, η γαλλική επενδυτική τράπεζα, Lazard, η οποία θα αξιολογήσει τις προσφορές ενώ βέβαια τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μινωικές Γραμμές συμμετείχαν με 33% περίπου στη Hellenic Seaways, και πέρυσι τον Φεβρουάριο επιχείρησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου με την υποβολή ανοιχτής δημόσιας προσφοράς. Πέτυχαν έτσι να συγκεντρώσουν σταδιακά από μικρομετόχους ένα πρόσθετο 15% των μετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ