Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, καθώς και η στήριξη της αξιοπιστίας της χώρας, αποτελούν τρεις κύριες και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, να επιστρέψει στις αγορές και να προσελκύσει νέες ξένες επενδύσεις.

Στις παραπάνω προϋποθέσεις για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συνέκλιναν οι απόψεις των μελών της διοίκησης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τις ομιλίες τους στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του φορέα, στη Θεσσαλονίκη. Για ανάγκη διατήρησης της αισιοδοξίας και το 2017 έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, ο οποίος ανέδειξε την ισχυρή επιχειρηματική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό τμήμα της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τζιρίτης, πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στάθηκε κατά την ομιλία του ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά τον μη παραγωγικό δημόσιο τομέα, αλλά και στη μείωση της υπερφορολόγησης ώστε, όπως τόνισε, η χωρά να καταστεί ελκυστικότερη σε Έλληνες και ξένους που θα θελήσουν να επιχειρήσουν σε αυτή. Υπογράμμισε δε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα φέρουν νέο χρήμα και πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο νέος γενικός ορόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ (Walter Stechel) τέλος, υπογράμμισε τη σημαντικότητα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ανέλυσε τα ζητήματα που λειτουργούν ως εμπόδιο στο επιχειρείν και εξέφρασε το πνεύμα σεβασμού του στον Έλληνα επιχειρηματία. Αναφέρθηκε επίσης στους ελληνογερμανικούς φορείς της πόλης που υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ διαβεβαίωσε άπαντες για τη δική του υποστήριξη και διάθεση να συζητήσει άμεσα με κάθε παρευρισκόμενο, προτάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα και τη Γερμανία σε θέματα αγοράς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνεργάτες και φίλοι του Επιμελητηρίου, αλλά και σε προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, τραπεζικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ