Έξι νέα έργα υποδομών στην Στερεά Ελλάδα

Έξι νέα έργα υποδομών στην Στερεά Ελλάδα
Την ένταξη έξι σημαντικών έργων υποδομής, προϋπολογισμού 8,1 εκατ., στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, την ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και την ενίσχυση των δομών πρόνοιας.

Είναι έξι από τα συνολικά 41 νέα έργα και μελέτες της Περιφέρειας για το 2016 με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ.

Τα έξι νέα έργα:

1. Επέκταση λιμένα Γλύφας με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ

Δημιουργία ενιαίου μετώπου μήκους 100μ. για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τεσσάρων σκαφών.
Δημιουργία επαρκούς χερσαίου χώρου ο οποίος να μπορεί να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και τους ελιγμούς των οχημάτων κατά την αποβίβαση και επιβίβαση τους στα οχηματαγωγά.
Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και θέσεων αναμονής οχημάτων.
Εξοπλισμός του λιμένα με την απαιτούμενη υποδομή.
Πρόβλεψη χώρου για την μελλοντική κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμένα καθώς και τους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών.

2. Επισκευή και αποκατάσταση του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ

Το πλωτό Αντλιοστάσιο έχει μετατοπιστεί εκατοντάδες μέτρα από την κανονική του θέση και παραμένει προσαραγμένο στην όχθη της λίμνης και συγκεκριμένα επικαθήμενο στο κανάλι εκ beton μεταφοράς νερού. Τελευταίο έτος χρήσης και λειτουργίας του αντλιοστασίου ήταν το έτος 2009 ή το 2010.

3. Μελέτη βελτίωσης της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου στο τμήμα Σταυρός - Καστρί προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ

Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικών εργασιών, μελέτη οδοποιίας, γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γεωτεχνική μελέτη, υδραυλική μελέτη, στατική μελέτη καθώς και μελέτη Κτηματολογίου. Προβλέπεται η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας της κυκλοφορίας αλλά και των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο., ειδικά στο μελετώμενο τμήμα το οποίο αποτελεί και το πλέον νευραλγικό τμήμα της οδού καθόσον η γεωμετρία και το ανάγλυφο επιτρέπουν την υπερβολική αύξηση ταχυτήτων για τον δεδομένο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

4. Κατασκευή νέας γέφυρας στον Σπερχειό Ποταμό με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ

Προβλέπεται η κατασκευή νέας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ επί του Σπερχειού ποταμού στην περιοχή Καστρίου Ν. Φθιώτιδας. Επίσης προβλέπονται εργασίες τοπικού καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού και μικρής κλίμακας επεμβάσεις για την κατασκευή των προσβάσεων από και προς τη γέφυρα και την σύνδεσή τους με υφιστάμενη αγροτική οδό.

5. Προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Κέντρου Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

Προμήθεια και εγκατάσταση Εξοπλισμού εστίασης. Προμήθεια επαγγελματικών πλυντηρίων για ρούχα και σεντόνια. Προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού - ιατρικού και Φυσιοθεραπείας - λειτουργίας του Κέντρου. Συμπλήρωση υφιστάμενου βασικού εξοπλισμού με πρόσθετες αναγκαίες συσκευές.

6. Αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου του Τροπαίου Συλλα στον Ορχομενό 437.000 ευρώ

Προβλέπεται δράσεις για τη στάση των αυτοκινήτων, την διαμόρφωση κατάλληλων φυτεύσεων κυρίως με καλαμιώνες περιμετρικά της απαλλοτριωμένης έκτασης, καθώς και με διάσπαρτα δέντρα για την παροχή σκιάς στους επισκέπτες, την κατασκευή πληροφοριακών πινακίδων, την κατασκευή δικτύου μονοπατιών γύρω από το αναστηλωμένο μνημείο, η κατασκευή περιμετρικά του μνημείου μιας επιφάνειας, ώστε να είναι εφικτή η θέασή του χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεχής κοπή της αυτοφυούς βλάστησης, καθώς και η κατασκευή καθιστικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ