Ο Σαββίδης στρέφει το βλέμμα του στη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας

Ο Σαββίδης στρέφει το βλέμμα του στη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας
Ο Ιβάν Σαββίδης χτύπησε την πόρτα του Ταμείου Νομικών για πληροφορίες σχετικά με μεγάλο ακίνητο, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να σταθμίσει αν συμφέρει να προχωρήσει σε «χτύπημα».

Πρόκειται για το (κλειστό εδώ και έξι χρόνια) ξενοδοχείο Esperia, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σταδίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr. Ιδιοκτήτης του είναι το Ασφαλιστικό Ταμείο των Νομικών, που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η πλευρά του Ταμείου θέλει να το «δώσει» με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης. Αυτό το deal σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αν προχωρήσουν οι συζητήσεις, ενώ, να σημειωθεί, ότι καιη Grivalia Properties, του Πρεμ Γουάτσα, ζήτησε πληροφορίες.

Το ενδιαφέρον του ομίλου Dimera του κ. Σαββίδη είναι υπαρκτό και για τοLedra Marriot, το οποίο ωστόσο βγήκε πανάκριβα στην πρώτη δημοπρασία (46 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα να μην κινηθεί κανείς για την περίπτωση του.

Για αύριο είναι προγραμματισμένος ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός για την πώληση του ίδιου ξενοδοχείου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού. Αυτή τη φορά, φημολογείται ότι, εκτός του κ. Σαββίδη, αλλά και του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, Κινέζους και Τούρκους, αλλά υπό τον όρο προφανώς ότι η αρχική τιμή της διαδικασίας θα έχει «διορθώσει» σε πιο λογικά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ