WS: Κατοχύρωση κερδών μετά τα ρεκόρ

WS: Κατοχύρωση κερδών μετά τα ρεκόρ
Ελαφριές απώλειες στους δείκτες - Ανακάμπτουν χρυσός και αργό

Σε διόρθωση προβαίνουν οι αμερικανικοί δείκτες αυτήν την ώρα, καθώς πολλοί επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει ανακοινώσεων σημαντικών οικονομικών στοιχείων (όπως για τις θέσεις εργασίας) στο τέλος της εβδομάδας, ενώ αρκετοί προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας. Εάν δεν υπάρχει κάποια αρνητική έκπληξη από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στις 13 και 14 Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ πετρέλαιο και χρυσός επιστρέφουν στα κέρδη, με το αργό να ενισχύεται πάνω από τα 47 δολάρια το βαρέλι.

Στους δείκτες ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesυποχωρεί κατά 0,30% στις 19.095 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqσημειώνει πτώση 0,30% στις 5.382 μονάδες, ενώ οS&P 500χάνει 0,33% στις 2.206 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 6 κινούνται με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Verizon στα 50,93 δολ. με άνοδο 0,26 δολ. ή σε ποσοστό 0,51%. Ακολουθούν η McDonald's στα 121,20 δολ. με κέρδη 0,45% και η Travelers στα 113,93 δολ. με άνοδο 0,42%. Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Nike (-1,01%), η UnitedHealth (-0,78%) και η Procter & Gamble Co. (-0,62%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Amazon.com και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις αγορές τους προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ελκυστικές προσφορές της λεγόμενης κυβερνο-Δευτέρας (Cyber Monday). Η Cyber Monday, η οποία ακολουθεί τις προσφορές των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και αλυσίδων λιανικής τη "Μαύρη Παρασκευή", γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ