Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω πολιτικών εξελίξεων

Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
Ανοδικά κλείσανε τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια της Ευρώπης, λαμβάνοντας ώθηση από το πετρελαϊκό άλμα αλλά και τα κέρδη στη Wall Street.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε καιη ομιλία του Μάριο Ντράγκι στο Στρασβούργο. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προέτρεψε τα τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειες στο μέτωπο τωνδιαρθρωτικών μεταρρυθμίσεωνκαι τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής μιας δημοσιονομικής πολιτικής που θα είναι πιο φιλική προς την ανάπτυξη.

Παράλληλα πλούσιες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώςη Μέρκελεπιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία, στη Γαλλία,ο Φιγιόνπερνά στο δεύτερο γύρω ως φαβορί για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς ενώ στην Ιταλία οι δημοσκοπήσεις δίνουν πρωτιά στο «όχι» στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για την συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα στις ΗΠΑ οΤραμπσυνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση στελεχών για την κάλυψη των υπουργικών θέσεων στην κυβέρνησή του.

Στους δείκτες, ο πανευρωπαϊκός δείκτηςEuroStoxx 600ενισχύθηκε 0,25% στις 340 μονάδες. Στο Λονδίνο, οFTSE 100κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 6777 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 10.685 μονάδες και στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 4.529 μονάδες. Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,1% στις 8.614 μονάδες ενώ ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,19% στις 16.297 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή τουχρυσούσημειώνει άνοδο 0,2% στα 1,211 δολ./oz.

Αντίστοιχα, ανακάμπτει έστω οριακά το ευρώ έναντι του δολαρίου αφού την Παρασκευή είχε υποχωρήσει σε χαμηλό σχεδόν 12 μηνών. Ειδικότερα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,1%στο 1,0602 δολ.από 1,0591.

Στα του μαύρου χρυσού, άνοδο σημειώνει η τιμή τουπετρελαίουκαθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι στην συνεδρίαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Σήμερα ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 3,5% στα 47,31 δολάρια ανά βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ