Κέρδη στη Wall Street παρά τις δηλώσεις Yellen

Κέρδη στη Wall Street παρά τις δηλώσεις Yellen
Συγκρατημένη άνοδο πραγματοποιούν οι αμερικανικοί δείκτες αυτή τη στιγμή, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν μια σειρά από θετικά οικονομικά μάκρο αλλά και τη δήλωση της Γέλεν για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων σύντομα. Εν τω μεταξύ χρυσός και αργό καταγράφουν κέρδη.

Στους δείκτες, οDow Jonesκινείται 0,07% υψηλότερα στις 18.881 μονάδες, οNasdaqενισχύεται 0,60% στις 5.326 μονάδες, ενώ οS&P 500καταγράφει άνοδο 0,42% στις 2.186 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, τοαργό πετρέλαιοενισχύεται 1,16% στα 46,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ οχρυσόςσημειώνει άνοδο 0,06% στα 1.244 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, τοδολάριοδιολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ κινείται υψηλότερα έναντι του γεν.

Σταομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,4%.

Στοταμπλό, βουτιά 5,6% σημειώνει η μετοχή της Valeant. Ο επικεφαλής μιας αλυσίδας φαρμακείων που ελέγχεται από την Valeant και ένα πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής κατηγορούνται από ομοσπονδιακές αρχές για εξαπάτηση μετόχων.

Όσον αφορά τηFedκαι τη νομισματική πολιτική, η Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει «σχετικά σύντομα» σε μια αύξηση των επιτοκίων, αν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν ότι βελτιώνεται η αγορά εργασίας και ότι αυξάνεται ο πληθωρισμός.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,οι ενάρξεις κατοικιώνπραγματοποίησαν άλμα 25,5% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,32 εκατομμυρίου, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2007 και αρκετά πάνω από τη μεγαλύτερη πρόβλεψη των αναλυτών.

Η άνοδος που σημειώθηκε στις ενάρξεις κατοικιών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 1982.

Νωρίτερα, τουπουργείο Εργασίαςανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 12 Νοεμβρίου «βούτηξαν» κατά 19.000 στις 235.000. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 43 ετών.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν στις 257.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ