Ευρωαγορές: Κατοχύρωση κερδών μετά το ανοδικό σερί

Ευρωαγορές: Κατοχύρωση κερδών μετά το ανοδικό σερί
Παραμένουν αισιόδοξοι για Τραμπ οι επενδυτές - Άνοδος για αργό και χρυσό

Σε διόρθωση προέβησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα κέρδη των τελευταίων δύο ημερών, καθώς ούτε η εικόνα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήταν ενθαρρυντική προκειμένου να προχωρήσουν σε ρίσκα οι Ευρωπαίοι επενδυτές. Πάντως αναμένουν θετικά σημάδια από την οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ. Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκε και η Deutsche Bank, ενώ πετρέλαιο και χρυσός εξακολουθούν να καταγράφουν κέρδη.

Στους δείκτεςο ευρωπαϊκός δείκτηςEuroStoxx 600υποχώρησε 0,2% στις 338 μονάδες. Στο Λονδίνο, οFTSE 100κατέγραψε πτώση 0,63% στις 6.794 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε χαμηλότερα 0,66% στις 10.663 μονάδες και στο Παρίσιο CAC 40έκλεισε με απώλειες 0,78% στις 4.501 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,56% στις 8.638 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 16.559 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων,η τιμή του πετρελαίουυποχωρεί 0,5% στα 45,59 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1,227 δολ./oz.

Στον τραπεζικό κλάδο,η ιταλική Monte dei Paschiανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων σε μετοχές στα τέλη Νοεμβρίου. Επιπλέον, γνωστοποίησε τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής που φτάνει τα 5,3 δισ. ευρώ.

Παραμένοντας στον κλάδο,η Deutsche Bank, που εξακολουθεί να μην έχει διευθετήσει το θέμα του προστίμου στις ΗΠΑ, φαίνεται πως περιορίζει τις δραστηριότητές της στην Αμερική, μειώνοντας τα risk-weighted assets της και την εξάρτησή της από τον δανεισμό εκεί.

Παράλληλα,η ABN AMROανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 1500 θέσεων εργασίας.

Επιπλέον οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Audi δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωπες με υψηλότερα κόστη για την διευθέτηση των σκανδάλων με τις εκπομπές ρύπων τους.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο,η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανίαανήλθε στο 4,8% τον Σεπτέμβριο έναντι 4,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, σενέο χαμηλό 11 μηνώνκινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς υποχωρεί 0,5% στο 1,0673 από 1,0723 την προηγούμενη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ