Διόρθωση στη Wall Streeet μετά τα χθεσινά ρεκόρ

Διόρθωση στη Wall Streeet μετά τα χθεσινά ρεκόρ
Χαμηλές απώλειες με το βλέμμα σε μάκρο και Fed - Κέρδη για αργό

Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες αυτήν την ώρα, μετά και το νέο χθεσινό ρεκόρ του Dow Jones, ωστόσο πρόκειται για ήπια διόρθωση σε σχέση με τα σημαντικά κέρδη της τάξεως του 2% που έχει καταγράψει η Wall Street στη… μετά Τραμπ εποχή. Τα τελευταία μάκρο αφήνουν μικτά «συναισθήματα» στους επενδυτές, οι οποίοι ταυτόχρονα παρακολουθούν με προσοχή και τις δηλώσεις της Fed ψάχνοντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας όσον αφορά τη νομισματική πολιτική. Εν τω μεταξύ χρυσός και πετρέλαιο εξακολουθούν να κερδίζουν έδαφος.

Στους δείκτες, με απώλειες 0,26% ή 52,04 μονάδων κινείται οDow Jonesστις 18.871,02 μονάδες, οS&P 500χάνει 0,18% ή 4.39 μονάδες στις 2.176,50 μονάδες, ενώ στον αντίποδα κέρδη 0,15% καταγράφει οNasdaqστις 5.283 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Walt Disney καθώς διαπραγματεύεται στα 98,75 δολάρια με άνοδο 1,05 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,07%. Ακολουθούν η Visa Inc με κέρδη 0,67% όπως και η Wal-Mart Stores με κέρδη 0,68% . Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Johnson and Johnson (-0,04%), η 3M (-0,03%), η Pfizer (-0,19%). Εν τω μεταξύ, "άλμα" 9% γνωρίζει η μετοχή της Target, ανεβαίνοντας στην "κορυφή" του S&P 500, ενώ με απώλειες 1,5% η μετοχή της Lowe’s διαμορφώνεται στον "πάτο" του δείκτη. Η Target ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων με την Lowe's να καταγράφει πτώση της κερδοφορίας το γ’τρίμηνο.

Μένοντας στα των επιχειρήσεων, όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, η Snap Inc. έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) τους επόμενους μήνες. Η μετοχή κινείται ανοδικά κατά 0,3%.

Στα του «μαύρου χρυσού», το συμβόλαιο τουαργούδιολισθαίνει ξανά σε αρνητικό έδαφος μετά το "άλμα" 5,8% που κατέγραψε χτες, δεχόμενο πιέσεις από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, ο οποίος τόνισε ότι η πετρελαϊκή ζήτηση παγκοσμίως δεν θα σταματήσει να αυξάνεται πριν από το 2040, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στην Σύνοδο του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή πέρυσι για την επιβολή πλαφόν στις εκπομπές αερίων ρύπων. Ο γενικός διευθυντής της ΙΕΑ,FatihBirol, δήλωσε πως η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις για τις μεταφορές πετρελαίου, παρά το ότι αυξάνονται οι επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια.

Όσον αφορά σταμάκροτης ημέρας, αμετάβλητες παρέμειναν, τον Οκτώβριο, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα παραμείνουν ήπιες το επόμενο διάστημα. Σε ετήσια βάση οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,8%. Αυτή είναι η ισχυρότερη ετήσια άνοδος από τον Δεκέμβριο του 2014. Τα κυβερνητικά στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,3% σε δημοσκόπηση τηςWall StreetJournal.

Αμετάβλητη παρέμεινε τον Οκτώβριο και η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, καθώς ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός περιόρισε τη ζήτηση ενέργειας και ενώ ο μεταποιητικός κλάδος συνέχισε να κινείται σταθεροποιητικά. Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ήταν αμετάβλητος σε εποχικά προσαρμοσμένα βάση τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2%.

Στα της Fed, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis,James Bullardδήλωσε σήμερα ότι κλίνει προς μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας ότι το outlook της νομισματικής πολιτικής δεν έχει αλλάξει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. "Μια αύξηση των επιτοκίων, πιθανώς τον Δεκέμβριο, μπορεί να φτάνει για να μετακινήσει τη νομισματική πολιτική σε ουδέτερη κατεύθυνση", δήλωσε ο Bullard μιλώντας σε εκδήλωση της UBS Group AG στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ