WS: "Φρένο" στο σερί του Dow Jones - Ράλι για το αργό

WS: "Φρένο" στο σερί του Dow Jones - Ράλι για το αργό
Κέρδη σε S&P και Nasdaq - Η προσοχή των επενδυτών σε Τραμπ και Fed

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street αυτήν την ώρα, αν και τα πρόσημα στο ταμπλό εμφανίζονται μικτά, κυρίως λόγω της (λίγο έως πολύ αναμενόμενης) διόρθωσης του Dow Jones ο οποίος μετά από έξι μέρες διαδοχικών κερδών και ιστορικών υψηλών γνωρίζει τις πρώτες –οριακές κατά τα’ άλλα- απώλειες.

Οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους σε μια σειρά από μάκρο αλλά και στις προτεραιότητες της αμερικανικής ηγεσίας μετά και τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Τραμπ που αναμένεται να ακολουθήσει θετική για τις επιχειρήσεις πολιτική, ενώ παράλληλα αφομοιώνουν και τις δηλώσεις του Rosegren της Fed ο οποίος τους «προηδέασε» για αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ χρυσός και πετρέλαιο επανέρχονται στα κέρδη, με το αργό ειδικά να καταγράφει ράλι 4,20%, ενώ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μπήκε «φρένο» στο sell-off των ομολόγων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 38,28 μονάδες (-0,20%) στις 18.828,49 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 29,40 μονάδων (0,56%) στις 5.247,24 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 3,74 μονάδες (0,17%) στις 2.167,96 μονάδες.

Στα ταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Verizon στα 47,00 δολ. με άνοδο 0,82 δολ. ή σε ποσοστό 1,78%. Ακολουθούν η Chevron στα 108,37 δολ. με άνοδο 1,62% και η Microsoft με κέρδη 1,44% στα 58,96 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Home Depot (-2%), η JP Morgan (-1,93%) και η Goldman Sachs (-1,67%).

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ανακάμπτει κατά 0,25% στα 1.224 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό καταγράφει ράλι 4,20% πάνω από τα 45 δολάρια το βαρέλι.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε παράλληλα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις λιανικές πωλήσεις, τον κλάδο της μεταποίησης και τις τιμές εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, σε θετικό έδαφος επέστρεψε για πρώτη φορά το Νοέμβριο - μετά από τέσσερις διαδοχικούς αρνητικούς μήνες - ο δείκτης Empire State για την μεταποίηση στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, ο εν λόγω δείκτης ενισχύθηκε κατά 8,3 μονάδες στις +1,5 μονάδες, σε μια κλίμακα όπου οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το μηδέν υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας.

Ακόμη, αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ότι οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα όσο πλησιάζουν οι διακοπές, τονώνοντας την οικονομία. Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι της προηγουμένως ανακοινωθείσας αύξησης κατά 0,6%.

Επίσης, οι τιμές των διεθνών αγαθών που φθάνουν στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Οκτώβριο, σε μια ένδειξη ότι σταθεροποιείται ο πληθωρισμός από το υψηλότερο κόστος καυσίμων.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών εισαγωγής σημείωσε άνοδο 0,5% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι οι τιμές θα σημειώσουν άνοδο 0,3%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές των American Airlines Group, Delta Air Lines, United Continental Holdings και Southwest Airlines σημειώνουν άλμα άνω του 3%, μετά από την είδηση πως η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αγόρασε μετοχές στις παραπάνω εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ