WS: "Προεξοφλούν" νίκη Χίλαρι οι επενδυτές

WS: "Προεξοφλούν" νίκη Χίλαρι οι επενδυτές
Ήπια κέρδη με τα βλέμματα στις κάλπες - Κέρδη για αργό

Συνεχίζει το ανοδικό σερί μετά και τα χθεσινά ισχυρά κέρδη η Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν πιο ήπια κέρδη σήμερα ωστόσο, καθώς η γενική τάση θέλει τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, με εξαίρεση κάποιους «τολμηρούς» που έχουν ήδη προεξοφλήσει νίκη της Χίλαρι. Πάντως η εικόνα των αγορών αντικατοπτρίζει μία δόση ανησυχίας στους επενδυτές, οι οποίοι εμφανίζονται πιο «σφιγμένοι» σε σχέση με χθες, παρόλο που σύμφωνα με ανάλυση της εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, η Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητα να κερδίσει στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Στους δείκτες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,38% στις 18.333 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 5.182 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,41% στις 2.140 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Procter & Gamble στα 87,35 δολ. με άνοδο 0,79 δολ. ή σε ποσοστό 0,90%. Ακολουθούν η McDonald's στα 113,64 δολ. με άνοδο 0,74% και η Coca-Cola στα 42,69 δολ. με κέρδη 0,54%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Goldman Sachs (-1,28%), η JP Morgan (-0,86%) και η Caterpillar (-0,79%).

Εν τω μεταξύ το αργό ενισχύεται κοντά στα 45 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός εξακολουθεί να υποχωρεί στα 1.277 δολάρια ανά ουγκιά.

Οι αναλυτές σημειώνουν πάντως ότι η επιφυλακτικότητα θα παραμείνει και σήμερα το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στις τάξεις των επενδυτών καθώς κορυφώνεται η μάχη όχι μόνο για τον Λευκό Οίκο αλλά και για την Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το δολάριο σημειώνει μικρές μεταβολές στις συναλλαγές της Τρίτης, με τον δείκτη ICE Dollar να σημειώνει οριακές μεταβολές στις 97,783 μονάδες.

Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, ο τίτλος της D.R. Horton Inc. υποχωρεί σε ποσοστό 5,5% καθώς τα κέρδη της κατασκευαστικής εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά σχεδόν 50% σημειώνει η Hertz Global Holdings Inc. μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων ότι τα κέρδη υποχώρησαν σημαντικά το γ΄ τρίμηνο. Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ