"Προεξοφλεί" νίκη Κλίντον η Wall STreet

"Προεξοφλεί" νίκη Κλίντον η Wall STreet
Έσπασε το μεγάλο καθοδικό σερί - Πάνω από 300 μονάδες κερδίζει ο DJ

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν αυτή τη στιγμή η Wall Street, με την αμερικανική αγορά να προέρχεται από ένα εφιαλτικό σερί εννέα διαδοχικών συνεδριάσεων, απώλειες μεγάλο μέρος των οποίων επιχειρεί να διαγράψει αυτήν την ώρα.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται φυσικά οι εκλογές, με την αγορά να φαίνεται πως «προεξοφλεί» νίκη της Κλίντον, στον απόηχο της ανακοίνωσης του FBI ότι η νέα έρευνα στα emails της Hillary Clinton δεν θα οδηγήσει σε κατηγορίες, ενώ παράλληλα οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να την παρουσιάζουν ως νικήτρια με διαφορά της τάξεως του 4%. Εν τω μεταξύ στήριξη παρέχει και το αργό που επανέρχεται στα –έστω και ήπια- κέρδη, ενώ ενισχύεται και το δολάριο. Την ίδια ώρα ο χρυσός καταγράφει μεγάλες απώλειες, καθώς το μέχρι πρότινος ασφαλές «καταφύγιο» των επενδυτών χάνει την αίγλη του όσο επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά.

Ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesενισχύεται κατά 1,70% στις 18.193 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqκερδίζει 2,24% στις 5.159 μονάδες. ΟS&P 500ενισχύεται κατά 1,25% στις 2.125 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 29 κινούνται με θετικό πρόσημο. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Goldman Sachs στα 180,50 δολ. με άνοδο 4,58 δολ. ή σε ποσοστό 2,56%. Ακολουθούν η JP Morgan με άνοδο 2,47% στα 69,42 δολ. και η Microsoft στα 60,12 δολ. με άνοδο 2,40%.

Τοαργόεν τω μεταξύ ενισχύεται κατά 0,46% στα 44,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ οχρυσόςδιολισθαίνει κατά 1,80% στα 1.280 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται μόνο η Verizon (-0,10%).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση του FBI δίνει ισχυρή ώθηση στην υποψήφια των Δημοκρατικών στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Η αγορά παρέμεινε εγκλωβισμένη στην αβεβαιότητα τις προηγούμενες εβδομάδες, με τον S&P 500 να κλείνει την Παρασκευή σε αρνητικό έδαφος για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Δεκέμβριο του 1980.

Σε δημοσκόπηση του Bloomberg η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Donald Trump κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, η τελική μέτρηση του Bloomberg δίνει 44% στην Clinton έναντι 41% του Trump.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ