Η «χρυσή» επένδευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ομίλου GMR

Η «χρυσή» επένδευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ομίλου GMR
Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έπεισε τον ινδικών συμφερόντων όμιλο GMR να καταθέσουν από κοινού προσφορά για το έργο παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλι ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

H GMR λειτουργεί σήμερα τρία μεγάλα διεθνή αεροδρόμια με δυναμικότητα 80 εκατ. επιβατών (μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι του Νέου Δελχί), ενώ μέχρι πρόσφατα κατείχε και το 40% του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει η Deal News.

Το GMR Group, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, συγκαταλέγεται στους πέντε μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στη διαχείριση και λειτουργία αεροδρομίων και είναι στις κορυφαίες θέσεις, όσον αφορά την ικανοποίηση χρηστών και επιβατών. Δραστηριοποιείται επίσης στην Ενέργεια, με παραγωγική δυναμικότητα 7000 MW, στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, στις αστικές αναπτύξεις και στα ορυχεία.

Η παρουσία του ομίλου στο Καστέλι αφορά στη διαχείριση του νέου διεθνούς αεροδρομίου, στην κατασκευή και λειτουργία του οποίου πρόκειται να επενδύσουν, εφόσον ολοκληρωθεί κανονικά ο σχετικός διαγωνισμός, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η GRM, υλοποιώντας ένα πολύ μεγάλο έργο παραχώρησης. Η συνολική αξία της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ