WS: "Σπάει" το καθοδικό σερί με ώθηση από μάκρο

WS: "Σπάει" το καθοδικό σερί με ώθηση από μάκρο
Άνοδος στους δείκτες - Εξακολουθεί να διολισθαίνει το αργό

Επιχείρηση ανάκαμψης καταγράφεται αυτή την ώρα στη Wall Street, η οποία νωρίτερα βρέθηκε να σημειώνει απώλειες για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, σερί που μια σειρά θετικών ενδείξεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας επιχειρούν να σπάσουν. Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο εξακολουθεί να διολισθαίνει κάτω από τα 44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός παραμένει πάνω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά, αποτελώντας «καταφύγιο» για τους επενδυτές.

Ειδικότερα, οDow Jonesενισχύεται 0,24% στις 17.937 μονάδες, οNasdaqκαταγράφει κέρδη 0,40% στις 5.080 μονάδες, ενώ οS&P 500σημειώνει άνοδο 0,47% στις 2.098 μονάδες.

Στοταμπλό, η μετοχή της Strarbucks ενισχύεται 3%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων το βράδυ της Πέμπτης.

Βουτιά 4% σημειώνει η GoPro, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η πτώση της μετοχής έφτασε ως και το 19% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Απώλειες 5% καταγράφει η μετοχή της Monster Beverage.

Στα εμπορεύματα, τοαργό πετρέλαιουποχωρεί 1,28% στα 44,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ οχρυσόςενισχύεται 0,15% στα 1.305 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, τοδολάριοκινείται οριακά υψηλότερα έναντι του γεν και του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1092.

Όσον αφορά τα μάκρο, τουπουργείο Εργασίας ανακοίνωσεότι η οικονομία δημιούργησε 161.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, αλλά ο αριθμός δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των αναλυτών για 173.000. Ωστόσο, η ανάπτυξη του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά σε 191.000 θέσεις, από την αρχική μέτρηση των 156.000.

Οι αποδοχές ανά ώρα ενισχύθηκαν κατά 2,8% το Οκτώβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, έναντι ετήσιας ανόδου 2,7% που εμφάνισαν τον Σεπτέμβριο και 2,6% που περίμεναν οι οικονομολόγοι.

Επιπλέον, σημερινά στοιχεία κατέδειξαν πως το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, σε 4,9% τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα της χώρας συρρικνώθηκε σε 36,4 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 40,5 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν εμπορικό έλλειμμα 36,9 δισ. δολαρίων για τον Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 189,2 δισ. δολάρια και άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδά τους από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, παρά την απότομη υποχώρηση στις αποστολές σόγιας. Οι αμερικανικές εταιρίες εξήγαγαν περισσότερα καταναλωτικά αγαθά, αεροσκάφη και βιομηχανικά προϊόντα.

«Τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης θα έπρεπε να ενισχύσουν τις πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων και να πιέσουν το δολάριο ακόμα υψηλότερα, αλλά τίποτα δεν κινείται στις αγορές πριν από τις εκλογές», δήλωσε αναλυτής της Evercore στο Bloomberg. «Όλες οι προσδοκίες για το outlook των επιτοκίων και κατ’ επέκταση για τις αγορές επηρεάζονται από την αβεβαιότητα γύρω από τις εκλογές», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ