WS: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί ελλείψει στηριγμάτων

WS: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί ελλείψει στηριγμάτων
Προς έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση κινείται η Wall Street, καθώς η αγορά αδυνατεί να βρει τα πατήματά της. Από τη μία η επερχόμενη ανακοίνωση της Fed, από την άλλη οι εκλογές που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους επενδυτές, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ρίσκα, ενώ αρνητικά δρα και η διολίσθηση του πετρελαίου.

Την Τετάρτη, οι αξιωματούχοι της Fed θα ολοκληρώσουν τη διήμερη συνεδρίασή τους και θα δημοσιεύσουν την εκτίμησή τους για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίες εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, μεταξύ των οποίων το Facebook και η 21st Century Fox. Η Alibaba και η Time Warner ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν τη συνεδρίαση.

Στους δείκτες, οDow Jonesσημειώνει πτώση 0,15% στις 18.010 μονάδες, οNasdaqκινείται 0,12% χαμηλότερα στις 5.148 μονάδες, ενώ οS&P 500διολισθαίνει 0,14% στις 2.108 μονάδες.

Στοταμπλό, η μετοχή της Allegran διολισθαίνει 2,3%. Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν πιο αδύναμα από τις προβλέψεις.

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της Estee Lauder, καθώς τα έσοδα της εταιρείας δεν επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις.

Βουτιά 8,7% πραγματοποιεί η μετοχή της φαρμακευτικής Valeant.

Η μετοχή της Etsy υποχωρεί 7,3%, παρά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Στην αγορά συναλλάγματος, τοδολάριουποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,11 δολάριο/ευρώ.

Το αμερικανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης που δίνει προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX της CBOE, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος δείκτης φόβου στην αγορά, εκτοξεύτηκε πάνω από 40% τις τελευταίες έξι μέρες.

Στα εμπορεύματα, τοαργό πετρέλαιοσυνεχίζει να κινείται χαμηλότερα, διολισθαίνοντας 1,5% στα 45,6 δολάρια το βαρέλι.

Νέα άνοδο καταγράφει οχρυσός,λαμβάνοντας ώθηση από την αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικανικές εκλογές. Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται 0,9% στα 1.298 δολάρια ανά ουγκιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ