WS: Έκτη μέρα απωλειών εν μέσω Fed

WS: Έκτη μέρα απωλειών εν μέσω Fed
Στο επίκεντρο οι εκλογές - "Βουτιά" καταγράφει το αργό

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε ημερών στην Αμερική, με τις εκλογές να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος προκαλώντας αν μη τι άλλο νευρικότητα στους επενδυτές, οι οποίοι παράλληλα αφομοιώνουν και τα τελευταία στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης. Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο υποχωρεί στα 46,40 δολ/βαρέλι

Επιπλέον, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής καθώς ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής τηςFederal Reserve. Η Fed είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κρατήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας αύριο για στοιχεία όσον αφορά τις προθέσεις της στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Μια σημαντική μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει τον Δεκέμβριο σε μια μικρή αύξηση των επιτοκίων της.

Στους δείκτες, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesχάνει 0,13% στις 18.119,72 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqσημειώνει πτώση 0,12% στις 5.183,03 μονάδες, ενώ οS&P 500χάνει 0,16% στις 2.122,77 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron στα 106,55 δολ. με άνοδο 1,75 δολ. ή σε ποσοστό 1,67%. Ακολουθούν η Merck με άνοδο 0,98% στα 59,30 δολ. και η Boeing με κέρδη 0,57% στα 143,25 δολ. Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Pfizer (-1,31%), η Travelers (-0,80%) και η Caterpillar (-0,68%).

Όσον αφορά ταμάκροτης ημέρας, δυο εκθέσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας γιατον κλάδο της μεταποίησηςέδειξαν σημαντική ενίσχυση της δραστηριότητας τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών μηνών στις 51,9 μονάδες τον Οκτώβριο από 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 51,7 μονάδες.

Από την πλευρά της η εταιρεία ερευνών Markit ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε σε υψηλό ενός έτους στις 53,4 μονάδες τον Οκτώβριο από 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν 0,4% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για άνοδο 0,4%.

Το υπουργείο αναθεώρησε τα στοιχεία του Αυγούστου ανακοινώνοντας πτώση 0,5% αντί για 0,7% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Συνολικά στο εννεάμηνο οι δαπάνες σημειώνουν άνοδο 4,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η General Motorsανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,7% τον Οκτώβριο, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις λιγότερες ημέρες πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ