WS: "Συγκρατημένη" άνοδος με τις εκλογές στο επίκεντρο

WS: "Συγκρατημένη" άνοδος με τις εκλογές στο επίκεντρο
Επιφυλακτικοί για Χίλαρυ οι επενδυτές - Υποχωρεί το αργό

Ήπια ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, παρουσιάζοντας πάντως έντονες διακυμάνσεις με τον Dow Jones να εναλλάσσεται μεταξύ προσήμων, καθώς εταιρικά και μακροοικονομικά σε συνδυασμό με την έρευνα στο «background” της Χίλαρυ προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές. Η μέχρι προτέρων «προεξοφλημένη» από την αγορά νίκη της Κλίντον φαντάζει πλέον ένα αρκετά πιο εύθραυστο στοίχημα καθώς το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά τα e-mail της. Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, το ενδεχόμενο μίας νίκης του Donald Trump στις αμερικανικές προεκλογικές εκλογές ταράζει τη διεθνή αγορά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) αναφορικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τη "σωστή" χρονική στιγμή για την αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν και τις ανακοινώσεις της Bank of Japan, η οποία ξεκινάει τη διήμερη συνεδρίασή της σήμερα. Βέβαια, οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια κίνηση έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στους δείκτες, οDow Jonesενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 18.167 μονάδες, οS&P 500κερδίζει 0,20% στις 2.130 μονάδες και οNasdaqσημειώνει άνοδο 0,20% στις 5.200 μονάδες. Σταταμπλόαπό τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ' αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφειη Chevron Corporationμε άνοδο1,2%. Ακολουθεί η Goldman Sachsμε κέρδη0,2% όπως και η IBM με άνοδο 0,37%.Στοναντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η American Express (-0,03%), η 3M (-0,02%), η Procter and Gamble (-0,03%).

Στα του πετρελαίου,πτωτικά ξεκίνησε το αργό τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, με το επενδυτικό αίσθημα να επιβαρύνεται λόγω της μείωσης των προσδοκιών για μία συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟPEC. Εν όψει της ετήσιας συνάντησης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών τον Νοέμβριο στη Βιέννη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων διαπραγματεύτηκαν επί 18 ώρες προκειμένου να υπάρξει ομοφωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στα επιχειρηματικά νέα,η Cardinal Health ανακοίνωσε τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο χρήσης, που υποχώρησαν στα 309 εκατ. δολάρια ή 96 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 383 εκατ. δολαρίων ή 1,15 δολαρίων ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, η Honda Motor ανακοίνωσε κατακόρυφη αύξηση των καθαρών κερδών για το β΄ τρίμηνο της χρήσης, λόγω της μείωσης του κόστους και της διακοπής των εξόδων που σχετίζονται με τις ανακλήσεις εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata Corp.

Όσον αφορά τα μάκρο, ηπροσωπική δαπάνη, η οποία μετρά πόσα δαπανούν οι Αμερικανοί για τα πάντα, από αεροπορικά εισιτήρια έως αυτοκίνητα, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,5% το Σεπτέμβριο σε σχέση με έναν μήνα πριν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,3% τον ίδιο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ