WS: Μικτά πρόσημα με πιέσεις από Apple

WS: Μικτά πρόσημα με πιέσεις από Apple
Απογοητευτικά τα αποτελέσματα του κολοσσού - Υποχωρούν Nasdaq και αργό

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Apple, ενώ πιέσεις ασκεί και η περαιτέρω διολίσθηση του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι. Dow Jones και S&P έχουν γυρίσει ανοδικά ενώ απώλειες εξακολουθεί να καταγράφει ο Nasdaq.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,30% στις 18.219 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P κερδίζει 0,04% στις 2.144 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση της τάξης του 0,20% στις 5.273 μονάδες.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το συμβόλαιο πετρελαίου τύπου WTI υποχωρεί κατά 1,84% ή 0,92 δολάρια στα 49,03 δολάρια το βαρέλι.

Η μετοχή τηςApple, εν τω μεταξύ, καταγράφει απώλειες 3,55%, μετά από τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου χρήσης, τα οποία διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 9 δισ. δολ. από 11,1 δισ. δολ., την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, συμπληρώνοντας τρία διαδοχικά τρίμηνα με πτώση στην κερδοφορία της. Οι επενδυτές φαίνεται, ακόμη, να απογοητεύτηκαν από τις προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού για το τρέχον τρίμηνο.

Μένοντας στο σκέλος των επιχειρήσεων, η μετοχή της Coca Cola κερδίζει 1,43%, προσυνεδριακά, παρά την πτώση 7% στα έσοδα, ενώ η Boeing χάνει 0,38%, μετά από προηγούμενα κέρδη,καθώς ανακοίνωσε κερδοφορία και πωλήσεις καλύτερες τωναναμενόμενων."Άλμα"της τάξεως του3% γνωρίζει η μετοχή της Twitter, μετά από τις αναφορές περί νέας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης από την Walt Disney.

Στο "μέτωπο" τωνμάκρο, πτώση 5,2% κατεγράφη στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στα 56,1 δισ. δολ.

Οι επενδυτές, άλλωστε, παρακολουθούν στενά τις οικονομικές εξελίξεις, εν αναμονή και των αποφάσεων της Federal Reserve για τη νομισματική της πολιτική και σε αναζήτηση ενδείξεων για το εάν ενισχύονται ή εξασθενούν οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ