Πιέσεις στη Wall Street εν μέσω μπαράζ εταιρικών

Πιέσεις στη Wall Street εν μέσω μπαράζ εταιρικών
Κάτω από τα 50 δολάρια το αργό - "Καταφύγιο" ο χρυσός

Πτωτικά και σε κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές καλούνται να αφομοιώσουν έναν καταιγισμό από εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οικονομικά μάκρο. Εν τω μεταξύ κάτω από τα 50 δολάρια υποχωρεί το αργό πετρέλαιο, ενώ στον αντίποδα ο χρυσός αποτελεί το σημερινό «καταφύγιο» για τους επενδυτές, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη.

Στους δείκτες, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesκερδίζει 2,70 μονάδες (0,01%) στις 18.225,15 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqσημειώνει πτώση 2,81 μονάδων (-0,06%) φτάνοντας τις 5.306,41 μονάδες. ΟS&P 500χάνει 1,71 μονάδες (-0,08%) στις 2.149,50 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 κινούνται με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Procter & Gamble στα 87,89 δολ. με άνοδο 3,79 δολ. ή σε ποσοστό 4,50%. Ακολούθησαν η United Technologies με κλείσιμο στα 100,99 δολ. με άνοδο 1,48% και η Merck στα 61,50 δολ. με κέρδη 1,36%

Στοναντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η 3M (-3,14%), η Home Depot (-2,40%) και η Nike (-1,22%).

Από το μέτωπο τωνμάκρο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκα σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, οι τιμές στις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκαν 5,1% τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 5% τον προηγούμενο μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 5% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης για ολόκληρη τη χώρα σημείωσε άνοδο 5,3% μετά από άνοδο 5% τον Ιούλιο. Ο εθνικός δείκτης βρίσκεται πλέον μόλις 0,1% κάτω από το ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε τον Ιούλιο του 2006.

Από τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο κολοσσός χημικών δραστηριοτήτωνDuPont, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της χρήσης, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις στον τομέα αγροτικών δραστηριοτήτων και απόδοσης υλικών, στην τελευταία περίοδο.

Υψηλότερα κατά 19,6% κέρδη εμφάνισε στο γ' τρίμηνο ηMerck & Co, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη ζήτηση για το νέο αντικαρκινικό φάρμακο Keytruda.

Παράλληλα, μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημιές ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιώνBaker Hughesστο τρίτο τρίμηνο εξαιτίας της επιβάρυνσης από την απομείωση αξίας περιουσιακών στοιχείων.

Η εταιρεία οικιακών συσκευώνWhirlpool Corpανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις για το γ΄ τρίμηνο, που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, και οι εκτιμήσεις της ήταν αρνητικές.

Η3M Co., η εταιρεία παρασκευής των Post-it και της κολλητικής ταινίας Scotch, ανακοίνωσαν αύξηση 2,55% στα τριμηνιαία κέρδη, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους, καθώς οι πωλήσεις παραμένουν στάσιμες.

Από την πλευρά της, ηCaterpillarανακοίνωσε κατακόρυφα χαμηλότερα κέρδη στο τρίμηνο καθώς η εξασθένιση της οικονομίας παγκοσμίως, επιβράδυνε την πώληση νέων μηχανημάτων, εν τω μέσω μιας αφθονίας του διαθέσιμου μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

ΗProcter & Gamble, η εταιρεία που παρασκευάζει τα προϊόντα Tide και Pampers, ανακοίνωσε καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις στο τρίμηνο, λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα βρεφικά προϊόντα και τα προϊόντα φροντίδας στο σπίτι.

ΗUnited Technologies Corpανακοίνωσε αύξηση 4,1% στα έσοδα τριμήνου, κυρίως λόγω των υψηλότερων πωλήσεων στις μονάδες αεροδιαστημικών συστημάτων και στην Pratt & Whitney.

ΗSprint Corpανακοίνωσε αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά έσοδα του 2016.

Η εταιρεία αθλητικών ειδώνUnder Armourανακοίνωσε αύξηση 22,2% στις πωλήσεις τριμήνου, καθώς η ζήτηση για τα παπούτσια για τρέξιμο και για μπάσκετ, καθώς και για τα αξεσουάρ της, αυξήθηκαν.

ΗEli Lilly and Coανακοίνωσε τα έσοδα για το γ΄ τρίμηνο που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street, κυρίως λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για τα προϊόντα εκτός των ΗΠΑ.

Αυξημένα κατά 29% ήταν τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη τηςFiatChryslerστο γ’ τρίμηνο, ενώ η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης του 2016.

ΗGeneral Motorsανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου διπλασιάστηκαν εξαιτίας των ισχυρών πωλήσεων φορτηγών και SUV στην αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ