Στα εταιρικά deals "πατάει" η Wall Street

Στα εταιρικά deals "πατάει" η Wall Street
Κέρδη στους δείκτες παρά την πτώση του πετρελαίου

Ανοδικά ανοίγει η εβδομάδα για τη Wall Street , η οποία προερχόμενη από δύο σερί πτωτικές συνεδριάσεις «πατάει» σήμερα σε ένα μπαράζ επιχειρηματικών εξελίξεων, με τους επενδυτές να αναμένουν παράλληλα τα αποτελέσματα της Apple. Εν τω μεταξύ χρυσός και πετρέλαιο καταγράφουν απώλειες.

Να σημειωθεί ότι η AT&T ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να αγοράσει την Time Warner προς 85,4 δισ. δολάρια, σε ένα deal που, αν εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, θα είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως φέτος. Η συμφωνία θα δώσει στην AT&T τον έλεγχο των καλωδιακών τηλεοπτικών καναλιών HBO και CNN, του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros, αλλά και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία από τον κλάδο των media.

Στα της συνεδρίασης τώρα, οDow Jonesενισχύεται 0,7% ή 120 μονάδες στις 18.266 μονάδες, οNasdaqκινείται 0,7% υψηλότερα στις 5.294 μονάδες, ενώ οS&P 500σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.153 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, τοδολάριοδιολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν.

Στα εμπορεύματα,το αργό πετρέλαιοδιολισθαίνει 0,9% στα 50,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.271 δολάρια ανά ουγγιά.

Στοταμπλό, άνοδο 2,2% σημειώνει η μετοχή της Boeing, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη

Eν τω μεταξύ, η κινεζική China Oceanwide Holdings συμφώνησε να εξαγοράσει την Genworth Financial έναντι 2,7 δισ. δολάρια, ενώ η TD Ameritrade θα εξαγοράσει τη Scottrade Financial Services έναντι 4 δισ. δολαρίων.

O αξιωματούχος της Fed,James Bullard, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι μια αύξηση των επιτοκιών είναι επαρκής στην παρούσα χρονική περίοδο, τονίζοντας πως τα χαμηλά επιτόκια θα είναι η κυρίαρχη τάση τα επόμενα χρόνια.

Από ταοικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed ενισχύθηκε στη -0,14 μονάδά τον Σεπτέμβριο από -0,72 τον Αύγουστο.

Αναπάντεχη άνοδο κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευση η Markit. Ο δείκτης μεταποίησης PMI της Markit ενισχύθηκε στις 53,2 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ