Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές ελέω πετρελαίου

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές ελέω πετρελαίου
Βρήκαν τα "πατήματά" τους παρά την επιφυλακτικότητα εν όψει ΕΚΤ

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα κλείσουν στο «κόκκινο», καθώς μια σειρά δυσοίωνων εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και η νευρικότητα εν όψει της αυριανής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια πίεζαν τους επενδυτές, οι αγορές κατάφεραν τελικά να βρουν τα απαραίτητα στηρίγματα για να κλείσουν θετικά, έστω και με μικρά κέρδη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το πετρελαϊκό ράλι, με το Μπρεντ να «αγγίζει» τα 53 δολάρια το βαρέλι, ενώ θετικά έδρασαν τα καθησυχαστικά οικονομικά στοιχεία της Κίνας αλλά και η άνοδος στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτηςEuro Stoxx 600κατέγραψε άνοδο 0,34%,μετά την άνοδο της τιμής του αργού κατά 3%. Στο Λονδίνο, οFTSE ενισχύθηκε 0,31% στις 7.021 μονάδες, ο γαλλικόςCAC 40κινήθηκε 0,25% υψηλότερα στις 4.520 μονάδες, ενώ ο γερμανικόςDAXσημείωσε άνοδο 0,13% στις 10.645 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτηςFTSE MIBέκλεισε 0,44% υψηλότερα στις 17.044 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε 0,99% στις 8.950 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η BHP Billiton κατέγραψε πτώση στην τριμηνιαία παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, αλλά έστειλε μήνυμα ότι βλέπει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στα εμπορεύματα. Η μετοχή που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κινήθηκε αρνητικά στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά διέγραψε τις απώλειες για να εμφανίσει κέρδη 0,49%.

Η γαλλικήCarrefourμετέδωσε μια επιτάχυνση στην ανάπτυξη των πωλήσεων, με τη μετοχή να καταγράφει ράλι 4,7%.

Πτώση 6,1% σημείωσε η μετοχή τηςTravis Perkins. Η εταιρεία προμήθειας κατασκευαστικών υλικών προειδοποίησε ότι θα δεχτεί «χτύπημα» στα κέρδη την επόμενη χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ