WS: Ανακάμπτει με ώθηση από εταιρικά και Goldman Sachs

WS: Ανακάμπτει με ώθηση από εταιρικά και Goldman Sachs
Ανοδικά γύρισαν οι αμερικανικοί δείκτες μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι καλύτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις της Goldman Sachs ωθούν τους επενδυτές σε –έστω και επιλεκτικές- αγορές. Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο κινείται οριακά πτωτικά, λίγο κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει ο χρυσός.

ΔΕΙΚΤΕΣ

Ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesενισχύεται κατά 0,40% στις 18.160,22 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqσημειώνει άνοδο0,90% στις 5.246,51 μονάδες. ΟS&P 500ενισχύεται κατά 0,57% στις 2.138,60 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η UnitedHealth Group στα 141,12 δολ. με άνοδο 6,85 δολ. ή σε ποσοστό 5,12%. Ακολουθούν η Goldman Sachs στα 172,58 δολ. με κέρδη 2,09% και η Intel στα 37,82 δολ. με άνοδο 1,42%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η IBM (-3,57%), η Johnson & Johnson (-1,99%) και η Visa (-0,76%).

Σταμάκροτης ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve δεν θα καθυστερήσει πολύ ακόμα για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Εξαιρώντας τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1%.

Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τη The Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 0,3% και ο δομικός δείκτης κατά 0,2%.

Οι τιμές καταναλωτή έχουν αυξηθεί κατά τους έξι από τους τελευταίους επτά μήνες. Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε βάση δώδεκα μηνών από τον Οκτώβριο του 2014 αν και ακόμα αδύναμη ιστορικά. Ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά τηGoldman Sachs Group, ανακοίνωσε σήμερα κέρδη 2,09 δισ. δολ. ή 4,88 δολ. ανά μετοχή από 1,42 δισ. δολ. ή 2,90 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας με ευκολία της εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 3,82 δολ. ανά μετοχή.

Από την πλευρά της ηJohnson & Johnsonξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον κολοσσό των καταναλωτικών ειδών να αναβαθμίζει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή το 2016.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα τηςUnitedHealth Group,με την εταιρεία να αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα επόμενα τρίμηνα.

Η εταιρεία μοτοσυκλετώνHarley-Davidson Inc. ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ γνωστοποίησε ένα σχέδιο περικοπής δαπανών για το δ΄ τρίμηνο.

Η καπνοβιομηχανίαPhilip Morris International Inc. στο μεταξύ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 2%.

Άλμα άνω του 18% σημειώνουν εξάλλου οι μετοχές της Netflix Inc. μετά την ανακοίνωση των κερδών και πωλήσεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στον αντίποδα, ο τίτλος της IBM Corp. σημειώνει βουτιά σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση του κολοσσού της πληροφορικής ότι κέρδη και πωλήσεις υποχώρησαν το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ